Visites al Delta oberta inscripció

Blanes celebrarà el Dia Mundial dels Ocells el diumenge 4 d’octubre amb Visites Guiades al Delta de la Tordera.

L’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, ha programat aquesta activitat que es farà al llarg del matí amb inscripció prèvia. 

Ocells al Delta de La Tordera. Imatge OLGA GARSABALL

Nota de premsa de l’AJUNTAMENT 

Rebuda el 24 /9/2020

El primer cap de setmana d’octubre se celebra arreu del món el ‘Dia Mundial dels Ocells’, inclòs en el context de la ‘Setmana de la Natura’, una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) que aquest 2020 tindrà lloc durant la primera setmana del mes d’octubre: entre els dies 3 i 11. La XCN és una entitat sense ànim de lucre formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca.

A Blanes la commemoració del ‘Dia Mundial dels Ocells’ tindrà lloc el diumenge 4 d’octubre, després que l’Ajuntament de Blanes s’hi ha adherit comptant amb la col·laboració de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera. Aquell dia s’ha organitzat una Jornada de Visites Ornitològiques al Delta de la Tordera, un espai que aquests darrers mesos ha esdevingut en un paradís natural inesperat.

Dos aguaits provisionals

Membres de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’encarregaran d’encapçalar diverses visites guiades als dos aguaits provisionals que l’Ajuntament de Blanes instal·larà a la desembocadura del riu. Als dos observatoris es podrà gaudir de la gran varietat d’espècies d’aus i l’entorn natural que hi ha al Delta de la Tordera, una riquesa accentuada per la formació d’una gran llacuna natural amb una maresma de zona humida sorgida arran del Temporal Glòria del passat gener.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble. D’una banda, donar a conèixer a aficionats a la ornitologia i públic en general l’alt valor d’aquesta zona protegida de Blanes, un espai europeu de la Xarxa Natura 2000. L’altra finalitat és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància i la suma d’esforços que cal esmerçar per donar continuïtat a la seva preservació, en perill per factors directament atribuïbles a l’acció humana.

Inscripció prèvia

A causa de les mesures de seguretat preventives per la propagació de la COVID-19, per participar a la Jornada de Visites Ornitològiques del 4 d’octubre caldrà fer inscripció prèvia. Hi haurà temps des d’aquest dijous 24 de setembre i fins al dia 30 o fins esgotar places disponibles. Per apuntar-se es pot fer al correu electrònic del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament (mediambient@blanes.cat) o al seu telèfon: 972 379 300, extensió 2603, des de les 8 del matí fins les 15 h. del migdia.

Al llarg del matí del diumenge 4 d’octubre es faran diferents torns amb dos grups separats de 5 persones cadascun acompanyats d’un monitor, i cada grup farà una visita guiada als dos aguaits amb tècnics especialitzats que els informaran tant de les aus presents com de l’entorn natural del Delta de la Tordera. Cada visita està previst que s’allargui aproximadament durant una hora i quart, amb 4 torns: a les 9 h, 10’15 h, 11’30 h, i 12’45 h.

Les places són limitades, amb un màxim de 40 participants, en rigorós ordre d’inscripció, i els punts de trobada de cada grup se’ls confirmarà en el moment que s’hagin inscrit. Com a recomanacions a tenir en compte per gaudir millor de l’experiència, des de l’organització s’ha indicat que cal portar calçat còmode i mascareta, obligatòria per a majors de 6 anys d’edat. També caldrà seguir en tot moment les recomanacions sanitàries de les autoritats en la matèria.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *