Vida sana i segura a Blanes amb “Cuida’t +” de Creu Roja

  • En el marc del Mobile World Congress 2018 de Barcelona la Creu Roja presenta el nou projecte tecnològic ‘Cuida’t +’ per fomentar l’autoprotecció i la seguretat de les persones a través de la tecnología. 
  • Es tracta d’un servei que permet realitzar un seguiment integral de la salut i detectar de manera proactiva les situacions de risc que poden produir-se a la llar. 
CREU ROJA Cuida't+

El nou servei s’integra dins de l’Estratègia 2020 de la Federació Internacional de les Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja per possibilitar una vida sana i segura. Imatge CR

 

ÀMBIT DE COMUNICACIÓ I IMATGE DE CREU ROJA

Informació datada el 26/2/2018

La Creu Roja ha presentat en el context del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona–, el nou servei tecnològic ‘Cuida’t +’ que, gràcies a la tecnologia, fomenta l’autoprotecció de la salut per prevenir malalties, vigila les petites molèsties quotidianes o controla les malalties cròniques, mitjançant un seguiment de les constants de les persones usuàries del servei (com ara el pes o la tensió arterial).

Aquestes dades es transmeten automàticament al sistema de seguiment constant.

A més, el sistema analitza el model de vida de les persones usuàries en el seu domicili en funció dels seus hàbits quotidians, de manera que permet detectar situacions de risc que es poden produir a causa de caigudes, manca de moviment o el no retorn domiciliari.

En aquest cas, el sistema alerta de forma proactiva el Centre d’Atenció de la Creu Roja perquè, en cas necessari, avisi als familiars, a les persones de l’entorn o als serveis d’emergència.

e-Health a casa

La Creu Roja aposta per un servei que respongui i s’adapti a les persones en la seva llar i que permeti programar alarmes, recordatoris, remetre informes de les biomèdiques registrades, detectar situacions de risc, a més d’oferir les prestacions actuals de la teleassistència 24/7.

Es pretén, amb això, garantir la seguretat, la cura, la tranquil·litat i la companyia de les persones ateses i els seus familiars. Incorpora també activitats per afavorir la vida activa i la socialització, incloent-hi visites de voluntaris de l’organització.

Modalitats de ‘Cuida’t +’

Mitjançant una atenció personalitzada 365/24 per part dels professionals de la Creu Roja, existeixen tres modalitats de servei:

  • ‘Cuida’t +’ Salut
  • ‘Cuida’t +’ Seguretat
  • ‘Cuida’t +’ Integral

La Creu Roja, que compta amb més de 25 anys d’experiència en oferir serveis tecnològics a persones vulnerables, presenta el servei des de la visió de la nova política sanitària de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), anomenada Health 2020, els reptes de la qual consisteixen a adaptar les polítiques sanitàries als canvis demogràfics de la població i els patrons actuals de malalties.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *