Vacances en curt Blanes com a exemple

  • Els viatges de llarga distància augmenten un 10% aquest estiu, segons l’Acave.

  • El seu president assegura que el pressupost dels clients ha incrementat un 5% respecte a l’any anterior.

Hotal Esplendid de Blanes. Imatge ATRÁPALO


Font

Agència Catalana de Notícies 

Cotingut informatiu rebut el dia 11.07.2018 a les 16:59 hores


Un 10% més dels viatgers han apostat per visitar altres continents aquest estiu.

Això és el que ha assegurat el president de l’Associació Catalana d’Agències Especialitzades (Acave), Martí Sarrate.

Segons el president de l’associació, que agrupa més de 500 agències de tot l’Estat, el motiu d’aquest increment és que els clients busquen “seguretat”, “assessoria” i la garantia que “es compleixin el 100% dels serveis” a l’hora de contractar un viatge de llarga distància.

“Aquests viatges estan quedant gairebé en exclusivitat de venda a través de les agències”, ha apuntat.

Els viatgers no només van a destinacions més llunyanes, sinó que gastaran un 5% més en les seves vacances respecte a l’any passat.


REFOSA D’INFORMACIÓ

Sarrate ha afirmat que el 40% dels viatges que es contracten a través d’agències són a territori espanyol, seguit de prop per mitjanes i llargues distàncies amb un 30% cadascuna.

Pel que fa a les destinacions europees, el president de l’Acave ha dit que les més escollides són París, Londres o Viena.

Ha explicat que aquest estiu s’ha notat un repunt en el turisme a Rússia a causa del Mundial de futbol, tot i que ha assegurat que ja era un país amb una demanda creixent, com Noruega.

En el cas de les llargues distàncies, països com els EUA, Mèxic, Perú o Canadà són alguns dels preferits al continent americà.

A Àsia, Indonèsia, Tailàndia, Vietnam i el Japó són dels més visitats.

Pel que fa al continent africà, Sarrate ha dit que els clients demanen especialment safaris, amb països com Kenya entre els més atractius.

Un viatge de llarga distància, concretament a Miami i a la Riviera Maya, és el que realitzarà la Bea, que treballa a una agència des de la qual se l’organitza ella mateixa, tal com fa habitualment. No és la primera vegada que viatja a una destinació fora d’Europa i, tal com apunta l’estudi de l’Acave, preveu que la despesa en aquestes vacances sigui “superior” a la d’altres anys.

Segons el president de l’Acave, viatges de llarga distància com el que realitzarà la Bea es veuen afavorits pel fet que aeroports com el del Prat “apostin per noves línies aèries”, amb “vols directes a diferents ciutats i països”.


D’altres prefereixen anar a destinacions més properes, com l’Anna. Viatjarà per Catalunya, concretament a Blanes i a la Cerdanya, i possiblement faci alguna petita escapada al sud de França. Fa anys que en els mesos d’estiu va a aquestes destinacions i que no viatja a l’estranger. Quan viatja, però, no ho fa a través de cap agència, de la mateixa manera que les seves filles, que prefereixen organitzar-se les vacances elles mateixes.


Poques reserves d’última hora

El president de l’Acave ha assegurat que els clients ja tenen idees d’on volen viatjar abans d’anar a l’agència, on busquen que els “tanquin el viatge”.

A més, els clients cada vegada anticipen més la preparació de les seves vacances d’estiu.

“Les reserves es fan amb dos o tres mesos d’anticipació o mínim un mes i mig”, ha apuntat Sarrate.

És per aquest motiu que les agències de viatge esperen que hi hagi poques reserves d’última hora perquè actualment aquells que es beneficien de descomptes són els que preparen les vacances anticipadament, segons ha apuntat el president de l’Acave, no aquells que ho fan en el darrer moment.

Bones previsions per al setembre

Sarrate ha reconegut que les previsions de contractació de viatges al mes de setembre “són bones”, tal com ho han estat “els anys anteriors”.

Amb tot, ha recordat que aquest estiu es preveu que la xifra sigui encara més positiva perquè la contractació de viatges a través d’agències ha augmentat un 10% respecte a l’any anterior, segons l’estudi elaborat per l’associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *