USOC i CCOO Nylstar. Tall de llum encén guspires

  • LA SECCIÓ SINDICAL DE USOC A NYLSTAR DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL DE LA COMPANYIA.

Imatge CLARÍN

Debido a las noticias publicadas en algunos medios de comunicación hoy día 5 de noviembre sobre el corte de luz de la empresa Nylstar, os hacemos llegar un comunicado desde la Federación de Industria de Usoc Girona y el Comité de empresa Nylstar. Carlos Caballero

Comunicat de premsa rebut el dia 06.11.2018 a les 20:45 hores


La Secció Sindical de USOC a l’empresa Nylstar, arran dels últims esdeveniments de complicacions esdevinguts en la companyia i que s’han visualitzat en el tall de corrent per part d’Endesa per uns retards en el pagament volem expressar els següents punts.

L’empresa Nylstar està passant per un procés de readaptació en el seu model industrial que ha estat discutit i controvertit entre la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors i que va finalitzar un acord entre els treballadors.

Un procés de readaptació industrial que té com a objectiu i finalitat substituir la fabricació articles de comoditis de baix i escàs valor afegit, per entrar en nous projectes i mercats punters en el sector tèxtil.

Readaptació aquesta de model industrial que va ser plantejada per l’empresa en els moments que s’estava sortint d’un concurs de creditors.

Els delegats d’USOC de Nylstar, malgrat les serioses i profundes discrepàncies en les negociacions amb la Direcció l’empresa, vam tenir sempre la mirada posada, en la defensa pel manteniment dels llocs de treball de Nylstar.

Les dificultats de l’empresa, ens van portar a tenir l’empresa sense activitat durant 8 mesos. Un període que industrialment comportava massa riscos per a un sector com el sector Tèxtil però que els delegats d’USOC apostem per afrontar les dificultats, en llaures a una recuperació industrial i econòmica de l’empresa

Per a nosaltres, el més important, lluny de discussions de política sindical, d’organitzacions sindicals d’àmbit superior, el que ens ha importat han estat els nostres llocs de treball i els nostres salaris i per això hem estat fent una defensa, molt compromesa per la continuïtat de els llocs de treball.

L’aposta dels delegats d’USOC, hem de dir que ha donat fruits, ja que tot i les peticions de tancament que feien altres sindicats, hem aconseguit que avui continuem treballant i tenint importants projectes industrials i expectatives de futur industrial

També ha donat els seus fruits l’aposta, discutida en el seu moment per nosaltres davant la Direcció d’haver mantingut la fàbrica amb poc més de 50 treballadors. Avui estem treballant ja 130 treballadors i amb importants i consolidades perspectives de creixement.

Per a nosaltres, això és tot un èxit per als trabadores de Nylstar, per a les famílies de Blanes, per al teixit industrial de la comarca de la Selva i per a l’economia industrial i social del sector Tèxtil i de la província de Girona.

USOC DAVANT L’ACTUAL SITUACIÓ A NYLSTAR

Avui ens torna a saltar una lamentable notícia i és el tall de subministrament elèctric per una falta de pagament d’unes mensualitats, 4 mensualitats, que en negociació amb la companyia elèctrica ha estat ràpidament acordat el pagament i restablerta la connexió que ha permès continuar treballant.

Mentre acaben d’arrencar i consolidar nous projectes industrials, Nylstar està passant en el seu moment de recuperació per moments de dificultats que valorem, seran circumstancials mentre es consoliden aquests projectes.

USOC Nylstar en aquesta situació continua treballant per la consolidació d’un projecte industrial que donarà continuïtat als llocs de treball, i per tant, als salaris de les famílies.

No podem obviar des USOC Nylstar que l’accionista ha realitzat importants aportacions de capital que han vingut a mantenir viu aquest projecte, situació aquesta que per a nosaltres ha generat confiança per a aquesta aposta de futur per la qual treballem. Aquestes aportacions, han estat molt necessàries per reactivar l’activitat industrial de la fàbrica. USOC no va a tancar els ulls a aquests esforços econòmics que han provocat també que es vagi afermant el creixement de producció i venda que es va consolidant en els últims mesos.

Recentment hem mantingut entrevistes amb la Generalitat de Catalunya, amb els Departaments d’Indústria, d’Economia i de Treball, i avui podem dir que la Generalitat de Catalunya prestés ajuda per consolidar el projecte industrial de Nylstar.

Un projecte industrial pel qual des de l’inici d’aquest procés de recuperació industrial estem apostant, sense embuts la representació sindical d’USOC.


Lamentem que durant tot aquest procés, CCOO s’hagi instal·lat en una confrontació que en la nostra opinió no està aportant res a estabilitzar una situació complicada que tots tractem d’afermar.


Declaracions com que, CCOO “valoren possibles accions contra l’empresa” després d’un tall de corrent que en una jornada ha quedat solucionat amb l’aportació de tots, creiem que no ajudés res als treballadors de Nylstar ia l’estabilitat del manteniment dels seus llocs de treball

La Secció Sindical d’USOC, declara que continuarà, sense embuts participant, col·laborant, comprometent-se, ajudant, decididament des de l’acció sindical, amb la Direcció de l’empresa i amb les administracions per aconseguir que es pugui estabilitzar el projecte industrial de Nylstar.

Un projecte industrial que si aconseguim consolidar-lo, portarà, llocs de treball, salaris, projecte industrial als treballadors de Nylstar, a les seves famílies i a les Comarques de Girona


ANTECEDENTS DARRERA HORA

  • Endesa torna a donar electricitat a Nylstar després d’arribar a un acord amb el pagament del deute

  • Els primers a treballar de nou seran els del torn de nit si bé l’empresa tèxtil no funcionarà a ple rendiment fins demà

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

06.11.2018 15:14

La tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) torna a tenir electricitat després d’arribar a un acord amb Endesa pel pagament del deute.

Ahir dilluns l’empresa es va quedar sense subministrament pels impagaments d’accés a la xarxa acumulats durant més d’un any. Una setantena de treballadors van haver de marxar cap a casa a l’espera d’una solució.

Els primers que podran tornar a treballar amb normalitat seran els del torn d’aquesta nit a les nou del vespre que s’ocupen de la maquinària de tiratge. L’empresa, però, no estarà a ple rendiment fins d’aquí a 24 hores perquè les filatures necessiten aquest temps de calefacció per poder agafar la temperatura adequada.

Actualment hi ha 124 treballadors.


ANTECEDENTS

  • Endesa talla l’electricitat a Nylstar per impagament i uns setanta treballadors han de marxar cap a casa

  • El comitè d’empresa denuncia que es va tallar el subministrament “sense avisar” i confien que aquest matí se solucioni

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

06.11.2018 11:29

La tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) va quedar-se aquest dilluns sense electricitat després que Endesa els va tallar el subministrament pels impagaments d’accés a la xarxa acumulats durant més d’un any.

Una setantena de treballadors van haver de marxar cap a casa a l’espera d’una solució.

Des del comitè d’empresa denuncien que el tall es va fer “sense avisar” a primera hora del matí i amb les màquines en funcionament però confien que aquest matí se solucioni i es torni a connectar la llum.

Segons publica el ‘Diari de Girona’, la firma no hauria complert amb els pagaments fraccionats que va acordar fa uns mesos amb l’elèctrica. Des d’Endesa, asseguren que el juliol van enviar una carta a l’empresa on se’ls informava que els tallarien el subministrament si no pagaven en un termini de temps.

REFOSA D’INFORMACIÓ

La tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) s’ha quedat sense electricitat des d’ahir dilluns a les vuit del matí i va comportar que uns setanta treballadors haguessin de marxar cap a casa.

Endesa va tallar-los el subministrament pels impagaments d’accés a la xarxa que venien acumulant des d’abans de l’estiu del 2017.

Els responsables de l’empresa s’havien compromès a abonar els diners pendents de forma fraccionada però en dues ocasions no ho va complir.

Endesa va informar-los en una carta el juliol que els donaven un termini per fer el pagament i que, si no ho complien, es tallaria el subministrament. L’elèctrica assegura que s’ha actuat seguint el procediment i s’han compromès a donar “màxima celeritat” al restabliment del servei en el moment en què hi hagi un acord de pagament (ja sigui amb un ingrés o amb una garantia de pagament).

Des del comitè d’empresa denuncien que el tall del subministrament es fes “de cop i sense avisar” quan les màquines estaven en marxa. El seu president, Juan José Rodríguez, que és delegat d’USOC (el sindicat majoritari) ha explicat que des de llavors s’han posat en contacte amb la Generalitat i l’Ajuntament de Blanes per buscar una solució.

Aquest matí hi ha previstes algunes reunions. L’empresa els ha assegurat que a partir del migdia ja estarà solucionat.

Una empresa amb dificultats

L’any 2009 el grup inversor Praedium va obtenir el 100% de l’accionariat de Nylstar Espanya en la tercera subhasta judicial per 1,8 milions d’euros. A partir del 2013 van començar els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que van afectar bona part de la plantilla per la davallada de comandes.

L’empresa va estar vuit mesos aturada i a finals del 2016 va tornar a engegar màquines i amb una part de la plantilla afectada per expedients de regulació.

El març del 2017 va posar en marxa una altra línia de producció de fil, arribant a tenir-ne tres. En aquell moment tenia uns 173 treballadors.


RELACIONAT

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *