Turisme si, a quin preu?

 • Avui divendres 16 de març a les 19.30 h tindrà lloc un acte a la sala de plens de l’Ajuntament, sobre el turisme a la nostra vila.

 • L’acte serà presentat per la regidora d’ICV-EUiA, Dolors Rubio amb les intervencions d’Ernest Cañada (Coordinador d’Alba Sud, responsable en turisme i treball decent) i Sergi Marí (Gerent de turisme i mercats de Barcelona).


turist delfi ee

El nom “Les Kellys” prové d’un popular joc de paraules: “la Kelly, la que neteja”; en el nostre cas netejem hotels. Imatge TD


NOTA DE PREMSA CATALUNYA EN COMÚ BLANES

Comunicació datada el dia 13.03.2018

Organitzat per l’Associació Cultural Joan Comorera, i amb la col·laboració de Catalunya en Comú Blanes i els grups municipals ICV-EUiA i Batega per Blanes, tindrà lloc el divendres 16 de març a les 19,30 h un acte a la sala de plens de l’Ajuntament, sobre el turisme a la nostra vila, amb el títol “Turisme si, a quin preu?”.

L’acte vol donar a conèixer la importància que té el turisme a una ciutat costanera com és Blanes i l’equilibri que ha de tenir un turisme de qualitat, que tingui alhora ofertes d’oci tant per famílies, com pel turista jove que ve a la nostra vila.

La precarietat dels llocs de treball que tenen els treballadors del turisme també serà un punt clau a la xerrada, on la contractació a temps parcial i en molts casos fraudulenta és habitual. Les organitzacions sindicals xifren sobre el 20% les hores extres no declarades i sense cotitzar. Aquesta precarietat extrema ha fet que proliferin les empreses d’autoserveis on les remuneracions als seus treballadors són un 30% menors que el conveni sectorial. En el cas de les cambreres de pis dels hotels (les Kellys) el percentatge arriba fins a un 40%.

Sobre tots aquests temes en parlaran Sergi Marí, Gerent de turisme i mercats de Barcelona i Ernest Cañada Coordinador d’Alba Sud, responsable en turisme i treball decent i, aquest últim a més, autor del llibre Las que limpian los hoteles on fa una crítica al col·lectiu de dones que durant la crisi el seu treball és uns dels més precaris en el turisme, i la càrrega de treball arriba a punts on el risc físic i psíquic són extrems.


RELACIONAT

Les Kellys és una Associació autònoma i que aposta per l’autoorganització, està integrada per cambreres de pis i per amics i familiars d’aquestes i lluita a partir d’objectius comuns.

Té com a objectius donar visibilitat a la problemàtica de les cambreres de pis, així com contribuir a la millora de la seva qualitat de vida.

Reivindicacions de les Kellys:

 • Jubilació anticipada: que s’estableixin coeficients reductors per tenir pensions decents; reconeixement de treball penós.
 • Reconeixement de malalties professionals directament relacionades amb l’aparell motor i múscul esquelètic.
 • NO a l’externalització: exigim la modificació de l’art. 42 de l’Estatut dels Treballadors per a garantir la igualtat de contractació i la incorporació a la mateixa de la Llei Kelly per impedir la cessió il·legal de treballadores. I que el mateix INEM gestioni la borsa de treball.
 • Blindatge dels Convenis d’Hostaleria, NO volem que es reconeguin en cap cas a les empreses multiserveis com a part legítima del sector.
 • Increment del nombre d’inspectors laborals a tot el territori espanyol: Inspeccions aleatòries, càstig als expedients irregulars i que els mateixos no puguin optar a les borses de treball institucionals.
 • Compliment del capítol III de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i així mateix la Llei de Coordinació d’Activitats Empresarials i es realitzen els estudis ergonòmics per calcular i limitar les càrregues de treball segons les característiques de cada hotel
 • Compliment de les categories reconegudes en l’Acord Marc ALEH.
 • Compliment de l’art. 34 de l’Estatut dels Treballadors, el contrari ens impedeix conciliar familiar i socialment. Així com que fa a l’art.55 de l’ET en relació a l’embaràs.
 • Vincular la categoria dels hotels a la qualitat del treball que es genera en els mateixos. Actualment la normativa per establir la categoria és autonòmica i només estableix els metres mínims, si hi ha d’haver telf. o caixa forta, però no hi ha res que els obligui a tenir uns estàndards laborals òptims.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *