TramaBus de Podem a Blanes. ¡Aquí hay tomate!

Uneix CaixaBank, l’antiga CDC i el Palau de la Música en la primera ruta per Catalunya.

La formació morada situa Jordi Pujol Ferrusola, la infanta Cristina i Fèlix Millet a la part frontal del vehicle com a “convidats especials”: “No hem tingut temps de posar-hi Marta Ferrusola”.

Imatge ANGEL GUICH

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El TramaBus de Podem ha arrencat aquest dimecres la ruta per Catalunya per passejar fins divendres les imatges seriagrafiades de Jordi Pujol, Felipe González, Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre i Luis Bárcenas. En aquesta ocasió, però, el TramaBus incorpora com a “convidats especials” a Catalunya el fill de l’expresident Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, la infanta Cristina, i Fèlix Millet al frontal del vehicle. “No hem tingut temps de posar-hi Marta Ferrusola”, ha apuntat el secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin abans de pujar al bus. Amb la intenció de denunciar les “moltes complicitats de la trama”, Podem ha fet arrencar la ruta catalana davant la seu de CaixaBank per dirigir-se després cap a l’antiga seu de CDC, baixar per Via Laietana, a prop del Palau de la Música, i fins a plaça de Sant Jaume i el parc de la Ciutadella. Durant la seva ruta a Catalunya farà parada en ciutats com Terrassa, Sabadell i Blanes.

La direcció de Podem ha pujat al TramaBus davant les torres de “la Caixa” i CaixaBank precisament perquè la campanya pretén “posar llum a les complicitats de la trama” a Catalunya. “La trama és un sistema de govern que implica moltíssims governs: el financer, l’empresarial, l’Íbex35… i “la Caixa” és un dels grans símbols d’aquest poder financer; la ciutadania percep que més enllà de les cares de polítics concrets, la trama no són fets aïllats sinó una manera de funcionar i “la Caixa”, amb moltes altres institucions, encarna aquest sistema que s’ha demostrat contrari als interessos generals”, ha assegurat el líder de Podem Catalunya en declaracions a la premsa. Al llarg de gairebé dues hores, el bus ha recorregut i ha fet algunes parades en diversos punts de la ciutat. I mentrestant l’escriptor Rafa Burgos, autor dels llibres ‘Crema Catalana, amiguismo, corrupción y otras miserias’ i ‘La Casta, quiénes son y cómo actúan’ ha explicat anècdotes sobre sectors poderosos de la ciutat i sobre empreses com Inditex, el Corte Inglés o Apple, entre d’altres, durant el recorregut per l’avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia. També ha intervingut Àlex Romaguera, coautor del llibre ‘Llums i Taquígrafs, Atles de la corrupció, el frau i la impunitat als Països Catalans’, juntament amb l’exdiputat David Fernández, una obra impulsada per la CUP. Romaguera ha parlat de la corrupció “sistèmica” al país i ha apostat per respondre-hi també de forma sistèmica.

 

El convidats especials

Més enllà de les cares que ja fa dies que circulen per l’Estat –la darrera parada ha estat Galícia-, els “convidats especials” del TramaBus a Catalunya han estat Jordi Pujol Ferrusola, la infanta Cristina i Fèlix Millet. La formació morada no ha “tingut temps” d’actualitzar el frontal del vehicle amb el darrer cas: “les revelacions religioses” de la dona de l’expresident Pujol, Marta Ferrusola. “Ens hauria agradat, ho vam intentar, hauria donat molt de joc”, ha afegit el dirigent de Podem en ironitzar sobre “la velocitat amb què es destapa la trama”.

La ruta continua cap a Terrassa i passa per davant de la seu de Cirsa i la Mútua de Terrassa; i després es desplaça cap a Sabadell per denunciar el ‘cas Mercuri’, Barbarà del Vallès i Montcada i Reixac. Dijous al matí enceta la jornada amb el ‘cas Pretòria’ a Santa Coloma de Gramenet i acaba al migdia a Mataró. A la tarda, segueix cap al Baix Llobregat per assenyalar casos com l’Inipro de Viladecans. El darrer tram de la ruta catalana arrenca a Lloret de Mar per l’operació ‘Clotilde’, i para també a Blanes i Pineda de Mar. “Si la volguéssim fer completa i extensiva, necessitaríem un mes sencer”, ha etzibat Fachin.

 

COMENTARI DdB:

No hem trobat cap referencia a la biblioteca comarcal, estació d’autobusos, Ciutat Esportiva, blanencs del Manga, zona blava SABA… Perquè no hi ha marro o perquè som tan petits que ningú no és preocupa de naltros?

You may also like...