Tancada d’immigrants a l’Esbarjo suma y sigue

  • Els participants a les tancades antiracistes es concentraran a Sant Jaume aquest cap de setmana durant 12 hores

Norma Falconi CCMA

Norma Falconi, participant a la tancada migrant de l’antiga escola Massana, en un moment de la roda de premsa del 6 de juliol de 2018. Imatge CCMA


Font

Agència Catalana de Notícies

Contingut informatiu rebut el dia 06/07/2018 a les 18.00 hores


Els participants a la tancada migrant antiracista -que va començar a l’abril a l’antiga Escola Massana, a Barcelona, i que també ha motivat protestes similars a l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Blanes– es concentraran aquest cap de setmana a la plaça de Sant Jaume en una mobilització que tenen previst que duri de les 7 de la tarda de dissabte a les 7 del matí de diumenge.

Segons els impulsors de la tancada, serà una “assemblea” i “ocupació” amb l’objectiu de “visibilitzar els problemes que pateix la població migrant” i les onze reivindicacions que han motivat les tancades, entre les quals l’empadronament sense domicili o la implementació de polítiques de gènere, ja que les dones migrants, denuncien, estan doblament discriminades.

“Volem respostes concretes a les nostres demandes i no volem més verbs a l’infinit”, ha reclamat l’activista Norma Falconi.

Diversos participants a la tancada de la Massana han expressat que han viscut com una “total contradicció” de les administracions la rebuda de l’Open Arms aquesta setmana al Port de Barcelona.

“Els immigrants seguim esperant i després diuen que nosaltres som els benvinguts; que Barcelona és ciutat refugi i que Espanya és molt oberta”, ha afirmat Falconi.


REFOSA D’INFORMACIÓ

Els participants a les tancades migrants antiracistes portaran aquest cap de setmana la seva protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i han fet una crida perquè tots els veïns que els vulguin donar suport s’hi sumin.

Segons han explicat els impulsors en una roda de premsa aquest divendres, la concentració combinarà l’actuació d’alguns artistes amb la informació sobre les onze demandes.

“És l’única manera de lluitar que tenim perquè la ciutadania sàpiga que estem totalment discriminats i que no som de segona, sinó de cinquena”, ha assenyalat Falconi.

Les reivindicacions de les tancades migrants antiracistes es concreten en:

  • la possibilitat de regularitzar la situació encara que no es tingui contracte;
  • l’eliminació d’una Llei d’Estrangeria que denuncien que és “racista”, així com les fronteres; l’empadronament sense domicili;
  • la nacionalitat sense examen;
  • la sanitat universal;
  • drets per a tots els migrants i refugiats;
  • el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE);
  • la despenalització de la venda ambulant
  • i la lluita contra el racisme institucional i la violència masclista.

He patit aquesta Llei d’Estrangeria racista en primera persona. L’altre dia dos policies em van acusar d’haver robat un mòbil sense tenir-ne cap prova. I és perquè sóc negra i sóc dona”, ha denunciat Vivian Crespo, una altra de les participants a la tancada.

Els impulsors de la tancada a l’antiga Escola Massana exigeixen una reunió amb el Govern i lamenten que, si bé el president de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir amb ells el mateix dia que va prendre possessió del càrrec, el dissabte 2 de juny, n’hagin tingut poques notícies més.

Segons els han explicat, una segona reunió que havien de mantenir s’està demorant. També esperen una trobada amb la delegació del govern espanyol i la resposta que tenen de moment és que serà en els propers dies, però sense cap més concreció.

“Ens diuen que parlarem i dialogarem. Aquest discurs ja el tenim. Volem respostes concretes per a una vida digna”, ha afirmat Falconi.

A més, els participants a la tancada han vist una “doble cara” de les administracions especialment aquesta setmana, després que aquest dimecres arribessin al Port de Barcelona les 60 persones que van ser rescatades davant les costes de Líbia pel vaixell Open Arms, al qual se es va negar l’entrada a Itàlia.

Persones que venen de la frontera sud busquen a la tancada on dormir

Els impulsors de la protesta han assenyalat que unes 35 persones estan dormint actualment a l’antiga Escola Massana de Barcelona; unes 25 a l’Hospitalet de Llobregat; quatre a Badalona i unes quinze a Blanes, si bé són més les que hi van durant el dia.

També han ressaltat que moltes persones els han trucat a la porta per poder allotjar-se en els locals on s’han tancat, però que ja no hi ha espai.

Segons han assegurat diversos dels participants a la tancada, algunes d’aquestes persones havien arribat a Barcelona en autocars des de les costes andaluses i així ho han traslladat a l’Ajuntament de Barcelona en una reunió de caràcter tècnic que ha tingut lloc aquest divendres al matí.

Segons els impulsors de la protesta, cada dia, de mitjana, acudeixen a la tancada unes cinc persones per si hi ha espai per dormir.


http://blogscat.com/diariciutatblanes/tancada-a-lesbarjo-dimmigrants-amb-por-i-rabia/

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *