Tallada la circulació de Rodalies entre Blanes i Maçanet

DARRERA HORA:

La interrupció del servei ferroviari entre Maçanet de la Selva i Blanes (la Selva) per la caiguda d’un arbre a les vies ha portat que algunes persones hagin hagut d’esperar més de dues hores a l’estació per trobar una manera d’arribar fins a Barcelona. Una de les afectades, l’Eva Muné, ha assegurat que “normalment arribo a les 8 del matí” a la capital catalana, però avui eren les 9 i encara estava esperant que li garantissin que els trens hi arribessin. De moment, Renfe els ofereix un servei de bus per arribar fins a l’estació de Blanes. Tot i així, alguns informadors no garantien el funcionament de la línia de la costa del Maresme. Finalment, alguns dels usuaris han optat per agafar el vehicle privat o tornar a casa i no anar a treballar.

(ACN – 15.10.2018 / 11:38)


 • Gairebé una desena de carreteres estan tallades i alguns rius s’han desbordat a causa de la pluja.

 • La circulació de Rodalies està interrompuda entre Blanes i Maçanet i entre Llinars i Sant Celoni per arbres a les vies.

L’exhuracà Leslie avança des de l’oest d’Espanya. Arriba a Catalunya ja com a borrasca. Imatge CCMA

Font

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el dia 15.10.2018 a les 08:07 hores


Gairebé una desena de carreteres estan tallades i alguns rius s’han desbordat a causa de les fortes pluges d’aquesta nit.

La C-17 està tallada a la Garriga i a Ripoll; la C-35 està afectada a Massanes, i no es pot circular per la C-38 a Camprodon.

El riu Sió s’ha desbordat a Oluges, i l’Alt Ter s’ha passat del llindar d’alerta al de perill a Ripoll. La policia local confirma desbordament d’alguns canals i rieres. El Ter també s’ha desbordat a Sant Quirze de Besora, inundant la plaça Bisaura i inundant baixos.

A més, la circulació de Rodalies està tallada entre Blanes i Maçanet de la Selva i també entre Llinars i Sant Celoni per arbres a les vies.

A Blanes hi ha un tren aturat amb tres persones que estan sent evacuades.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 1.144 trucades per 807 incidents relacionats amb les pluges i el fort vent fins les 7 hores.


REFOSA D’INFORMACIÓ

Hi ha inundacions o esllavissades en diverses carreteres catalanes. El Servei Català de Trànsit ha comptabilitzat de moment nou talls:

 • la C-17 a la Garriga i a Ripoll;
 • la C-35 a Massanes;
 • la C-38 a Camprodon;
 • la Gi-544 a Espinelves;
 • la Gi-552 a Arbúcies;
 • la B-432 a Oristà;
 • la BP-1432 a la Garriga;
 • la Gir-555 a Riudarenes;
 • la GIV-5441 a Espinelves,
 • la N-260 a Ribes de Freser.

S’han registrat fins 45 petits despreniments a les carreteres, una xifra que el Departament de Territori considera extraordinària.

S’ha suspès el transport escolar de Queralbs, Pardines i Planoles cap a Ribes de Freser per incidències viàries relaciones amb el temporal. També estan suspesos els serveis de Molló i Campelles.

S’han registrat increments de cabal important de l’Alt Ter en diversos punts. Supera el llindar d’alerta a Sant Joan de les Abadesses, a Ripoll i a la Riera Major. A Ripoll s’han desbordat alguns canals i rieres però no hi ha afectació ni risc per a les persones. El Ter ha inundat també la plaça Bisaura de Sant Quirze de Besora i ha inundat baixos. El Sió s’ha desbordat a Oluges afectant la carretera N-141F.

També hi ha avís per increment de cabal a la Tordera, superant el llindar d’alerta a la Llavina.

Hi ha increment de cabal de rius i rieres a qualsevol municipi del Baix Penedès i Protecció Civil demana precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials. El Fluvià també ha superat el nivell d’alerta a Olot i el Congost ha fet el mateix a la Garriga.

S’han iniciat maniobres de desembassament del pantà de La Baells d’un cabal de 40 metres cúbics per segon, el que provocarà que el cabal pugui augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos. També s’han acumulat més de 50 litres en 24 hores a l’estació d’Arties.

A més de l’Inuncat i del Ventcat, s’ha activat el pla Ferrocat en prealerta perquè hi ha dos talls de circulació de la línia de Rodalies, un entre Maçanet i Blanes (línia 1), i un altre entre Llinars i Sant Celoni (línia 2). Ambdós per caiguda d’arbres a la via.

En el cas de Blanes hi ha un tren amb passatge que s’està transbordant.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 1.144 trucades per 807 incidents relacionats amb les pluges i el fort vent fins les 7 hores. La majoria per filtracions, inundacions, caiguda d’arbres, i rescat de vehicles i obstacles a la calçada.

 • Al Tarragonès s’han registrat 197 trucades, el 17%;
 • al Vallès Occidental 117, el 10%;
 • al Vallès Orienatl s’han comptabilitzat 96, un 8%,
 • al Barcelonès i al Baix Penedès, 85 i 83, un 7% a cada comarca.

D’altra banda, hi ha diverses poblacions amb abonats sense llum, com Malgrat de Mar, Sant Quirze de Besora, Blanes, Ripollet i Tivissa.


DOCUMENTS

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *