Sol·licitants d’asil cap ajuda a Blanes

L’ajuntament de Riudellots de la Selva cedeix un pis per als sol·licitants d’asil atesos per Creu Roja

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva és el primer consistori de les comarques gironines que col·labora amb Creu Roja facilitant un habitatge pel col·lectiu de sol·licitants de protecció internacional.

Durant aquests primers 6 mesos, 23 persones han estat acollides als pisos que Creu Roja disposa a Girona i a Salt.

Imatge FV

 

NOTA DE PREMSA.- La Creu Roja a Girona gestiona des del mes de gener del 2017 el programa estatal d’acollida i integració per a sol·licitants de protecció internacional i refugiats.

Durant aquests primers 6 mesos, 23 persones han estat acollides als pisos que Creu Roja disposa a Girona i a Salt. Durant aquesta primera fase del programa, els esforços s’han centrat en l’aprenentatge de l’idioma i el coneixement de la societat d’acollida, i s’ha facilitat assessorament jurídic i suport psicològic.

Finalitzada aquesta primera fase, aquestes 23 persones inicien una nova etapa en la qual tindran major autonomia tot i que continuaran tenint suport i acompanyament en l’àmbit laboral, econòmic i social per part de Creu Roja. Les dificultats més importants se centren en la recerca de feina i d’habitatge.

És en el marc d’aquesta segona fase del programa estatal d’acollida a refugiats que l’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha facilitat un pis en condicions de lloguer social per a dos sol·licitants de protecció internacional. L’Ajuntament de Riudellots de la Selva és el primer consistori de les comarques gironines que col·labora amb Creu Roja facilitant un habitatge pel col·lectiu de sol·licitants de protecció internacional.

Per a aconseguir la integració plena d’aquestes persones a la nostra societat, necessitem el suport i la implicació de la societat i de les Administracions Públiques i l’habitatge i la feina són peces claus en aquest procés d’acollida.

Creu Roja a Girona, ha atès a uns 150 sol·licitants de protecció internacional durant el primer semestre del 2017.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *