Solidaritat ciutadana amb la víctima del gavatx farloper

  • Detenen el conductor drogat que va atropellar un home a Blanes i va fugir.

  • Un ciutadà va perseguir el sospitós fins que va aturar el vehicle i va avisar la Policia Local.

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


Font

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el dia 27.08.2018 a les 15:21 hores


El conductor detingut per atropellar un home a Blanes (Selva) i fugir ha passat a disposició judicial aquest dilluns.

Es tracta d’un francès de 44 anys que conduïa un BMW amb matrícula de Luxemburg, tot i que el vehicle està donat de baixa.

L’atropellament va deixar ferit un home de 66 anys, veí de Blanes, i que es troba hospitalitzat al Trueta.

Segons informa la Policia Local de Blanes en un comunicat, van poder localitzar l’autor dels fets gràcies a un ciutadà anònim que va perseguir el vehicle fins que es va aturar. Llavors va avisar la policia.

Durant la detenció, els agents van localitzar fins a cinc telèfons mòbils a l’interior del vehicle -un d’ells era robat- i van practicar-li un test de detecció de drogues, que va donar positiu en cocaïna.

El cotxe té el vidre frontal esquerdat com a conseqüència del xoc.


REFOSA D’INFORMACIÓ

Els fets van passar aquest dissabte, sobre dos quarts de tres de la tarda, quan un home de 66 anys va ser envestit per un BMW mentre creuava per un pas de vianants a l’Avinguda d’Europa a l’alçada del CAP 2 de La Plantera – Els Pins.

Després d’atropellar-lo, el conductor va fugir, deixant abandonat l’home sense socorre’l. Un altre conductor que va ser testimoni dels fets va decidir seguir el cotxe que havia fugit.

Després d’un breu trajecte, aquest ciutadà va veure que l’autor de l’atropellament aparcava el seu cotxe al final de l’Avinguda de Vila de Madrid i anava a prendre el sol a la platja. Davant d’això, l’home va optar per avisar la Policia Local de Blanes per explicar-los la ubicació del conductor fugit.

Fins allà s’hi van desplaçar dues patrulles que van identificar l’autor dels fets i el van detenir per causar lesions per una imprudència greu.

En paral·lel van procedir al registre del vehicle on hi van trobar els cinc aparells mòbils i van descobrir que un d’ells era robat.

A més, davant de la reacció de l’home en la seva detenció, els agents van sospitar que podia estar sota els efectes d’alguna substància estupefaent. Per això li van fer el test de consum d’alcohol, que va donar negatiu, i posteriorment el test de detecció de drogues, que va donar positiu en cocaïna.

D’altra banda, l’home ferit va ser atès per una ambulància i el van traslladar fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Segons van apuntar els primers diagnòstics, la víctima podria haver-se trencat el maluc i podria tenir diverses contusions.


INFORMACIÓ DE CONTRAST

  • La Policia Local de Blanes deté l’autor d’un atropellament amb fuga que conduïa sota els efectes d’estupefaents
  • La col·laboració ciutadana va permetre enxampar al conductor, que va causar lesions de consideració a un home de 66 anys veí de Blanes quan travessava un pas de vianants dissabte passat

Blanes, 27 agost 2018.- Avui dilluns ha passat a disposició judicial el presumpte autor d’un atropellament que després es va donar a la fuga. Es tracta d’un ciutadà de 44 anys de nacionalitat francesa, que no consta afincat a Blanes, i que conduïa un BMW amb matrícula de Luxemburg. Amb tot, un cop fetes les oportunes comprovacions, s’ha pogut verificar que el vehicles està donat de baixa.

Després d’escorcollar l’interior del cotxe, la Policia Local de Blanes va trobar-hi cinc telèfons mòbils, un dels quals és robat. Al notar pel seu comportament que el conductor podria estar sota els efectes d’alguna substància, se li va practicar primer el test d’alcoholèmia, que va donar negatiu, i després el de detecció de drogues, que va donar positiu en cocaïna.

Els efectius policials també van poder comprovar com al vidre frontal, on va impactar l’home atropellat, s’hi veien les conseqüències de la topada, que estava ostensiblement esquerdat. La Policia Local de Blanes l’imputa els delictes de conduir sota els efectes de les drogues i causar lesions per una imprudència greu.

Atropellament i fuga d’un veí de Blanes de 66 anys

Els fets van tenir lloc aquest passat dissabte, pels volts de 2/4 de 3 del migdia. Un home de 66 veí de Blanes travessava a peu un dels passos de vianants que hi ha davant del CAP 2 de La Plantera-Els Pins, a l’Avinguda d’Europa, quan un vehicle el va atropellar i es va donar a la fuga, sense aturar-se per socorre’l. Al mateix temps, un altre conductor que va ser testimoni de l’atropellament va seguir el cotxe que es donava a la fuga.

Després d’un breu trajecte, el ciutadà anònim que perseguia l’autor de l’atropellament va informar la Policia Local de Blanes que el conductor s’havia aturat al final de l’avinguda Vila de Madrid, havia baixat del vehicle, i estava prenent el sol a la platja. Immediatament, s’hi van personar dues patrulles de la Policia Local, que van procedir a la identificació i posterior detenció del presumpte autor.

Paral·lelament, la víctima de l’atropellament va ser traslladada en ambulància a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Allí se’l va atendre de diverses lesions de consideració, entre elles una possible fractura del maluc i altres contusions, sense que hagin transcendit més detalls.

(Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes. Nota de premsa rebuda el dia 27.08.2018 a les 14:04 hores)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *