Servei de (des)comunicació de l’Ajuntament

COMUNICAT DE L’OPOSICIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BLANES (PSC BLANES, JUNTS PER BLANES I CIUTADANS BLANES) EN RELACIÓ A LA NOTA DE PREMSA PUBLICADA PEL SERVEI DE COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE BLANES REFERENT AL “CALENDARI DEL CONTRIBUENT”.

Imatge LAMENTEESMARAVILLOSA.COM

Nota de premsa rebuda el 30/04/2020

Davant la Nota de Premsa que des del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes s’ha fet pública el dia 29 d’abril al migdia, ens veiem amb la obligació de desmentir conjuntament unes acusacions totalment falses contra els tres grups que formen l’oposició. Primerament, volem destacar des dels 3 Grups Municipals de l’oposició, que tot i les nostres diferències polítiques evidents, per damunt de tot cal tenir la capacitat de fer una política responsable que fiscalitzi la gestió del govern amb l’únic objectiu d’afavorir els interessos de Blanes. Per això volem fer dues consideracions:

1. Lamentem que el govern municipal utilitzi el Servei de comunicació de l’Ajuntament de Blanes amb finalitats partidistes davant la situació tan greu que estem vivint. Aquest ús és intolerable. Cal mantenir la neutralitat política a l’hora d’informar als ciutadans del municipi i, per això, demanarem elaborar un pla de comunicació local que la garanteixi. Amb aquestes accions, l’actual govern està deteriorant a marxes forçades la imatge de la Institució de l’Ajuntament de Blanes.

2. La Nota de premsa publicada diu exactament:

“S’han pogut ajornar algunes taxes, però de moment encara no pot incloure altres mesures per recolzar l’activitat econòmica, com anular la d’ocupació de les terrasses, perquè l’equip de govern no ha rebut el suport de la oposició.”

En aquest sentit, volem posar de manifest que aquestes afirmacions són rotundament falses. En cap moment s’ha entrat a valorar cap mesura, ja que el Govern les ha presentat directament avui a la nota de premsa. L’única proposta que hem rebut del govern és la petició de 14,5M€ a una entitat bancària, sense cap mena de full de ruta que marqui en que i com han d’anar destinats, mentre que cada Grup Municipal de l’oposició ha plantejat diferents propostes, sense haver rebut cap mena de resposta de l’equip de govern a les mesures plantejades.

El fet de no aconseguir acords majoritaris per fer avançar les accions del Govern, i fer-ho públic per carregar contra l’oposició, és un clar fracàs de la gestió política del Govern municipal. Encara no fa un any de gestió del nou Govern municipal d’ERC i Blanes en Comú Podem, i davant de qualsevol qüestió cabdal de govern, la seva primera eina ha estat fer públic el suposat bloqueig de l’oposició a través de comunicats de premsa, aprofitant els instruments de comunicació de l’Ajuntament. Cal dir que amb l’acció que avui han autoritzat políticament a publicar, el Govern d’ERC i Blanes en Comú Podem ha traspassat la línia vermella del que considerem que ha de ser una política municipal responsable i al servei de la ciutadania.

Davant d’aquestes situacions exposades, ens hem vist obligats a presentar el present comunicat a l’espera d’una contundent rectificació. Perquè creiem que la política es fa des d’un debat sincer als espais establerts com el Ple Municipal o les reunions de treball i per respecte als ciutadans, no contribuirem a un enfrontament partidista a les xarxes socials o a mitjans no adequats.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *