#SangBrava contra l’especulació immobiliària a la CB

  • SOS COSTA BRAVA LLANÇA UNA CAMPANYA VIRAL DE RECAPTACIÓ DE DONATIUS I SIGNATURES.

Font

SOS Costa Brava

Comunicat rebut el dia 15.10.2018 a les 8:08 hores


Tot i tenir poc més de 2 mesos de vida, la Plataforma SOS Costa Brava ha tingut un gran impacte a nivell social, mediàtic i polític. Però encara és lluny d’assolir els seus objectius.

Avui llança una campanya viral de recaptació de donatius i signatures, per fer front a les despeses jurídiques d’11 nyaps urbanístics i territorials a la Costa Brava, i per pressionar Generalitat i Ajuntaments a fer efectives les 3 demandes més rellevants del Manifest fundacional.

Balanç de la tasca de SOS Costa Brava des del 4 d’agost:

  • Han passat dos mesos i mig des que es constituís SOS Costa Brava. En aquest temps, s’han presentat recursos a 6 dels 11 casos denunciats i es treballa per presentar recurs a la resta abans del Nadal.
  • Mitjançant 9 actes públics, la plataforma ha arribat a més de 500 persones, ha augmentat a 26 entitats i 1 empresa, i ha aconseguit recaptar 9.500€ per a tasques de defensa jurídica.
  • La web de la plataforma www.soscostabrava.cat va rebre més de 12.000 visites durant el primer més de funcionament.
  • Una intensa activitat institucional i mediàtica, amb 8 reunions realitzades i 4 programades, i 109 aparicions als mitjans de comunicació, 9 d’internacionals, que han posat la Costa Brava al centre del debat polític.
  • Les notícies, reportatges, entrevistes, columnes, articles i editorials sobre la Costa Brava han copat més del 56% dels dies des del naixement del col·lectiu. Així mateix, la qüestió ha arribat als Ajuntaments 3 via mocions de suport, al debat Política General del Parlament i al Congrés via
  • Propostes de Resolució, i properament a Brussel·les, amb el trasllat d’una expedició d’activistes que es reunirà amb membres del Parlament Europeu.

Fruit de tot això, s’ha assolit un primer gran èxit polític: el compromís de la Generalitat de revisar el Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner per a la desclassificació de sòl urbanitzables.

Tot i això, els reptes de la Costa Brava segueixen essent majúsculs.

Càlculs detallats sobre els costos jurídics dels 11 casos denunciats eleven a 60.000€ les despeses a efectuar a curt termini. I perquè la Costa Brava pugui disposar d’un model territorial sostenible, caldrà pressionar amb molta fermesa ajuntaments i la Generalitat de Catalunya, per tal que els primers revisin d’ofici els seus planejaments urbanístics i aturin el desenvolupament de sectors residencials obsolets, i perquè la segona impulsi el Conservatori del Litoral, com a organisme públic amb la missió d’adquirir els sòls més fràgils del sistema costaner i protegir-los davant de qualsevol amenaça urbanística, i així deixar un llegat de paisatges verges a les futures generacions.

Per tot això, neix la campanya #SangBrava!

La campanya es dota de 7 vídeos que mostren la transformació patida per indrets molt emblemàtics de la Costa Brava a causa del desenvolupament urbanístic, amb locucions de Jordi Buixaderas. Cada setmana s’aniran alliberant 2 vídeos diferents per a la seva viralització en xarxes socials i grups de WhatsApp. També s’han produït dos àudios que es difondran en paral·lel.

I es crida la població a l’acció mitjançant una recollida de signatures i la realització de donatius, des d’una pàgina web renovada.


Primer vídeo de la campanya:

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *