Ruth Tormo del Joan Petit al Guillem Cifre

  • Ruth Tormo guanya el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya per ‘Una història de nassos’.

  • Els protagonistes del llibre busquen trobar sentit al que viuen en el seu camí cap a l’adolescència.

ruth-tormo PREMI GUILLEM CIFRE DE COLONYA


Malgrat que Una història de nassos és el seva primera novel·la, Tormo escriu des de l’adolescència i ha estat mereixedora de diversos premis de contes i narrativa curta, entre els que destaquen els guardons Elsa Garcia (Papiol, 2018), Núvol (2017), Joles Sennell (La Seu d’Urgell, 2017) o el Joan Petit (Blanes, 2017). Imatge PO


Font

Agènia Catalana de Notícies

Contingut informatiu rebut el dia 07.06.2018 a les 19:31 hores

L’escriptora Ruth Tormo Benavent (Barcelona, 1974) ha estat proclamada guanyadora del XXXVII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2018 per la seva obra ‘Una història de nassos’, que es lliura aquest dijous al Centre Cultural Es Polvorí d’Eivissa.

‘Una història de nassos’ és un relat realista en què els protagonistes, en el seu camí cap a l’adolescència, busquen trobar sentit a tot allò que viuen.

El Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport de l’editorial Barcanova, qui publica les obres guanyadores. El premi guardona novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys i està dotat amb una quantitat de 7.000 euros.


REFOSA D’INFORMACIÓ

‘Una història de nassos’ és un relat que té com a protagonistes un grup d’adolescents que busquen trobar sentit a tot allò que viuen i trobar-se a ells mateixos i definir-se com a individus amb personalitat pròpia, diferenciada i ferma. La pressió del grup, l’aprenentatge del fet que l’amistat pot significar desacords i l’acceptació de la diferència i de la diversitat estan en la base d’una novel·la, en la qual els lectors juvenils s’hi poden reconèixer.

Segons han explicat els organitzadors, l’edició d’enguany ha destacat per “l’alta participació”. S’han presentat 26 obres procedents de Catalunya (de poblacions com Barcelona, Girona o Santa Coloma de Gramanet) i de Balears (des Pollença, Lloseta o Palma fins a Maó o Eivissa).

Alguns dels temes en els quals han coincidit els autors ha estat el realisme i les relacions personals, però també la fantasia en les seves diverses manifestacions.

El jurat ha estat format per Sara Moyano i Pere Martí, en representació d’Editorial Barcanova, i els escriptors i pedagogs Miquel Rayó i Joan Amorós.

Des de 1981

Des de la seva primera edició l’any 1981, el Premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català i ha publicat fins aquest moment trenta34 obres d’autors com ara Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà, Pere Morey, Miquel Rayó o Xavier Vernetta.


Who’s who

Ruth Tormo Benavent (Barcelona, 1974) és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa en l’àmbit de la comunicació des de fa 20 anys. Actualment desenvolupa la seva tasca al departament de comunicació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Malgrat que Una història de nassos és la seva primera novel·la, Tormo escriu des de l’adolescència i ha estat mereixedora de diversos premis de contes i narrativa curta, entre els que destaquen els guardons Elsa Garcia (Papiol, 2018), Núvol (2017), Joles Sennell (La Seu d’Urgell, 2017) o el Joan Petit (Blanes, 2017).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *