Retrets de l’Alcaldessa de Calella a l’Alcalde de Blanes

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Els alcaldes socialistes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima –Palafolls, Blanes, Malgrat de Mar i Pineda de Mar– es van reunir la setmana passada per “posar en comú” la situació dels ambulatoris i les problemàtiques dels hospitals comarcals de Calella i de Blanes. Mostren “preocupació” per la situació del sistema sanitari i han demanat entrevistar-se d’”urgència” amb el conseller de Salut, Antoni Comín.

D’aquesta trobada en van quedar exclosos altres alcaldes de la zona, com els de Tordera, Calella o Lloret de Mar, tots tres de CDC. Les formes no han agradat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que ha reclamat unitat i ha denunciat la política “partidista” i “sectària”.

Els alcaldes de Pineda de Mar, Xavier Amor; Palafolls, Valentí Agustí; Malgrat de Mar, Joan Mercader, i Blanes, Miquel Lupiáñez, es van reunir dimarts per analitzar la situació de la salut pública a la zona i coincideixen en denunciar la manca de recursos sanitaris en relació a la població de la comarca.

L’alcaldessa de Calella coincideix, en part, amb el diagnòstic i considera que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva està “infradotada”. Retreu, però, que els alcaldes socialistes actuïn de forma “partidista” i al marge dels altres municipis. En aquest sentit, Candini reclama unitat territorial per buscar solucions en benefici de tots.

El Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva té previst organitzar una trobada amb “tots els alcaldes” per abordar la situació i treballar en benefici de la sanitat pública a la zona. “Independentment del color polític tots els alcaldes volem que els hospitals comarcals tinguin tot allò que necessiten”, ha etzibat l’alcaldessa de Calella. Es dóna la circumstància que el Consell Rector de la Corporació, òrgan màxim de govern, la configuren el CatSalut (4 representants), l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes (2 representants) i els ajuntaments de Lloret de Mar (1 representant) i Calella (6 representants).

 

 

ANTECEDENTS DE LA NOTÍCIA:
NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR.- Els alcaldes de Palafolls, Blanes, Malgrat i Pineda de Mar demanen una reunió urgent amb el conseller de Salut.
17 de Febrer de 2016
Els quatre alcaldes, reunits a Pineda de Mar, es mostren preocupats per la situació actual dels ambulatoris i dels hospitals de Calella i de Blanes
Els alcaldes de Palafolls, Blanes, Malgrat i Pineda de Mar demanen poder mantenir una reunió urgent amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, per tractar el tema de la Salut Pública del Maresme i de la Selva Marítima. Els alcaldes es mostren preocupats per la situació actual de l’Hospital de Calella, de l’Hospital de Blanes i dels centres d’atenció primària (CAP) de cada municipi.
L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez s’han reunit a l’Ajuntament de Pineda de Mar, aquest dimarts, per posar en comú la situació que viuen els ambulatoris dels quatre municipis i també les problemàtiques que pateixen els hospitals comarcals de Calella i de Blanes. Els quatre alcaldes han signat una carta conjunta que s’ha enviat al conseller de Salut per demanar la reunió, amb caràcter d’urgència.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *