Reiterats atacs salvatges a gats de Blanes

Opinió de DdB: Vivim en societats molt competitives, i les persones excloses paguen les seves frustracions amb els més dèbils. Hem de reaccionar contra els neocons perquè el seu model econòmic porta a bosses de pobresa que constitueixen un autèntic polvorí social. 

“Hace ya 40 años que el neoliberalismo, de la mano de Ronald Reagan y Margaret Thatcher, asaltó el mundo. Y eso ha tenido un efecto. La concentración aguda de riqueza en manos privadas ha venido acompañada de una pérdida del poder de la población general. La gente se percibe menos representada y lleva una vida precaria con trabajos cada vez peores. El resultado es una mezcla de enfado, miedo y escapismo” (Avram Noam Chomsky, Filadelfia, 1928. És un lingüista, filòsof, politòleg i activista nord-americà. Llegir més…)


DARRERA HORA

Tornen a ferir un gat a Blanes disparant-li amb una escopeta de perdigons

INFORMACIÓ DE L’AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES DEL 21/2/2018

L’amo de l’animal, que té coneixements veterinaris, li va poder extreure la bala i només li ha deixat una rascada

L’entitat Sa Gatonera de Blanes (Selva) ha denunciat un nou cas d’agressió animal al municipi.

Una desconeguts van ferir un gat, en ‘Blacky’, aquest cap de setmana disparant-li al cap amb una escopeta de perdigons.

L’incident només va quedar en un ensurt perquè l’amo del felí té coneixements veterinaris i va aconseguir extreure-li la bala, que només li ha deixat una ferida superficial.

Es tracta del segon cas que es produeix a la població en només dues setmanes.

La setmana anterior van malferir una gata, la ‘Lali’, utilitzant el mateix mètode. En aquesta ocasió, el tret li va seccionar la medul·la, tot i que, segons l’associació, ja es troba fora de perill i en mans d’una família d’acollida.

Tots dos casos s’han produït a la mateixa zona, als afores del municipi.

El portaveu de l’entitat, Dani García, diu que sospiten que és obra de les mateixes persones i tenen previst presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per les dues agressions.

Mentrestant, ha elaborat cartells alertant a la població que es tracta d’un punt perillós i que evitin portar-hi els seus animals. També demanaran a l’Ajuntament que actuï presentant denúncia.


 

LALI Imatge Sa Gatonera

Se li va fer una radiografia i els veterinaris van descobrir que algú li havia engegat un tret amb una escopeta de perdigons. Imatge SA GATONERA

Malfereixen una gata a Blanes i li trenquen el llom disparant-li amb una escopeta de perdigons.

INFORMACIÓ DE L’AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES DEL 16/2/2018

Nou cas de maltractament animal a Blanes (Selva). Uns desconeguts van malferir una gata i li van trencar el llom disparant-li amb una escopeta de perdigons.

El felí, que té poc més d’1 any de vida, va aparèixer arrossegant-se per la zona propera a la ciutat esportiva. Una noia que la va sentir miolar la va dur al veterinari, on li van fer una radiografia i van descobrir que un dispar li havia seccionat la medul·la.

L’animal no es pot moure de mig cos en avall i necessita ajuda per fer les seves necessitats.

L’entitat Sa Gatonera, que ha difós el cas per xarxes socials, ha aconseguit trobar un voluntari que està disposat a fer-se’n càrrec.

“Es tracta d’un cas de maltractament animal greu i el denunciarem als Mossos d’Esquadra”, assegura el seu portaveu, Dani García.

Fa pocs dies, a Blanes mateix, un brètol va matar una altra gata que vivia al carrer d’una puntada de peu.

La gata, a qui de moment han batejat com a ‘Lali’, és atigrada i té poc més d’1 any de vida. Va aparèixer malferida el cap de setmana passat. Es trobava a la sortida de Blanes, a prop d’una benzinera que hi ha a tocar de la GI-600 (més o menys a l’alçada de la ciutat esportiva).

Una noia la va sentir miolar mentre s’arrossegava, la va recollir i la va portar fins a un centre veterinari del municipi. Allà se li va fer una radiografia i els veterinaris van descobrir que algú li havia engegat un tret amb una escopeta de perdigons.

El projectil li havia seccionat la medul·la i la gata no es pot moure de mig cos en avall.

Des del centre veterinari Mireia Balliu, on tenen el felí ingressat a la UCI, van fer saber el cas a l’entitat Sa Gatonera (que té cura dels gats que viuen al carrer). Un dels seus fundadors, Dani García, explica que el de la ‘Lali’ és un cas “bastant greu” de maltractament animal.

“La gata no pot fer res, ni tan sols les seves necessitats, i se l’ha d’estimular”, explica.

García diu que es van resistir a sacrificar-la i que van decidir difondre’n el cas per les xarxes socials per veure si algú se’n podia fer càrrec.

“Ens fa la sensació que no ha estat sempre al carrer, perquè se la veu molt neta, i potser vivia en algun dels masos de la zona; però ningú l’ha reclamada”, concreta.

L’entitat i la clínica veterinària, però, ja han trobat un voluntari que està disposada a acollir-la. Es tracta d’un home de Barcelona, que té dos felins més en la mateixa situació que la ‘Lali’.

“Des de l’associació farem seguiment, perquè no volem que l’animal pateixi; si això passa, la nostra ètica ens diu que és millor adormir-lo”, concreta Dani García.

Denunciar el cas

Des de Sa Gatonera ja avancen, però, que portaran el cas de maltractament animal davant dels Mossos d’Esquadra.

“Quan tinguem l’informe final del veterinari, ho denunciarem a la policia”, subratlla García.

En paral·lel, diversos voluntaris de l’entitat han penjat cartells per la zona on va aparèixer la ‘Lali’, alertant els propietaris d’animals domèstics “perquè vagin en compte”, precisa el fundador de Sa Gatonera.

El felí malferit per un tret ha aparegut justament pocs dies després que un brètol matés una gata de carrer d’una puntada de peu. El felí, que tenia entre 1 i 3 anys, vivia en una colònia que hi ha al carrer Astúries.

El vespre del 27 de gener, un jove li va donar una coça i la va enviar a l’altre costat de carrer. La gata va picar contra l’asfalt i va morir poc després a conseqüència de la trompada. L’associació ja ha denunciat el cas i demana ajuda de possibles testimonis per intentar localitzar el brètol.


EL PERQUÈ

¿Cuáles son las causas del Maltrato Animal?

  • Falta de conciencia animal.
  • Querer sentirse superior.
  • Fines de lucro.
  • Perversidad y morbo.
  • Querer castigar o corregir al animal.
  • Creencias y cultura (corrida de toros – España, ritos – China).

 

ANTECEDENTS

Primero de todo gracias a todos por el interés y las muestras de ánimo, apoyo y difusión.

Lali estará bajo antención veterinaria unos días más para acabar de definir diagnóstico y como ‘quedaría’. NO se la va a dormir. En caso de tener que realizarle más pruebas informaríamos por si hay que sufragar costes.

Las personas interesadas en la adopción/acogida tienen que tener experiencia en casos similares, y ser conscientes de que Lali necesitará atención de por vida así como que puede pasar lo peor.

Se le hará un contrato de acogida con Sa Gatonera para poder tener un seguimient del estado de Lali así como ayudar/asesorar en el día a día de la misma.

Gràcies a tots!. SA GATONERA


RELACIONAT

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Informació datada a 09.03.2018  11:11

Sol Gat l’Escala, una associació sense ànim de lucre que s’encarrega del control de colònies de gats de carrer, ha denunciat la mort d’un gat, en Whisky, que va quedar malferit per l’impacte d’un balí.

Va passar el 7 de març a la nit, al carrer Fondo de Montgó, quan una de les voluntàries que alimenta els animals se’l va trobar estirat a la vorera.

En un primer moment es va pensar que l’havia atacat un gos però l’endemà, quan el van dur al veterinari, van constatar que en realitat era un balí que havia entrat per l’ull de l’animal, li havia travessat la mandíbula fins arribar al tòrax.

Ahir dijous l’animal es va morir.

La presidenta de l’associació, Rosa Solés, ha explicat a l’ACN que aquest divendres presentaran la denúncia als mossos.

Demanen col·laboració ciutadana per trobar els culpables i evitar que es torni a repetir un fet similar.

N’han fet difusió a través de les xarxes socials.

Un testimoni ha contactat amb Sol Gat l’Escala per explicar-los que aquella mateixa nit van veure dos joves a la zona de Riells de Dalt que disparaven a gats.

Era un carreró sense llum i, en veure’l, van pujar a un vehicle de color blanc i van marxar.

Tota aquesta informació és la que donaran aquest divendres als mossos amb l’esperança de trobar els culpables.

“En aquests anys no hem vist res igual”, assegura la seva presidenta, Rosa Solés.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *