Reaccions a la imposició de fer l’Ensorra’t al quinto pino

Opinió de DdB: La platja és molt llarga. On és el problema?

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

 

Comunicat Ensorra‘t 2017

Davant de les últimes notícies aparegudes als mitjans, des del Consell Local de la Joventut de Blanes i les entitats membres que organitzen l’Ensorra’t, informem que una parella de veïns de Blanes amb residència propera al festival ha interposat un recurs per l’anul·lació o desplaçament del festival.

Per tant, volem comunicar que:

–        Durant totes les edicions del festival ens hem trobat amb Policia Local, Protecció Civil i àrees implicades de l’Ajuntament per vetllar per una bona convivència de veïns, assistents, organització i altres, durant tot el festival.

–        S’ha complert la legalitat vigent, referent a l’acùstica, amb un estudi sonomètric que ho avala.

–        Durant tot el festival es compta amb un limitador de so per no sobrepassar els límits legals permesos.

–        La Comissió Musical de l’Ensorra’t ens hem posat sempre a disposició dels veïns de la zona mostrant-nos oberts a col·laborar.

Per aquests motius estem tranquils i seguim treballant perquè l’Ensorra’t 2017 es dugui a terme amb TOTAL NORMALITAT.

També volem agrair l’esforç i la implicació per part de l‘Ajuntament de Blanes i les àrees implicades vers aquest procés i a totes les persones que ens heu fet arribar el vostre suport personalment o via xarxes socials.

Ens veiem a l’Ensorra’t,

#AmbMesSorraQueMai

 

 

ICV-EUiA i Batega per Blanes fan costat a l’Ensorra’t i demanen que s’aturi la criminalització del jovent i la cultura popular

  • Els dos grups manifesten el seu ple suport a l’Ensorra’t i al Consell Local de Joventut de Blanes i demanen que el festival es celebri amb total normalitat i sense cap marxa enrere
  • Les dues formacions carreguen contra els denunciants i els exigeixen respecte per la cultura popular i cap als i les joves als qui criminalitza i titlla de joves endimoniats i etílics.

NOTA DE PREMSA.- ICV-EUiA i Batega per Blanes van tenir coneixement de la denúncia de dos particulars contra l’Ensorra’t en la reunió prèvia de la Junta de Govern Local del passat dimarts. En aquell moment, els dos representants dels grups municipals a la reunió, Lluís Yubero i Víctor Catalan van comunicar el seu suport al Consell Local de Joventut així com a les accions necessàries per part de l’Equip de Govern per tal de garantir la celebració del festival Ensorra’t dins del marc de la festa major de Blanes que tindrà lloc la setmana vinent.

Així, els dos grups municipals volen traslladar el seu suport al comunicat emès per l’equip organitzador de l’Ensorra’t, i demanen que el festival es mantingui amb total normalitat, al·legant que es Festival compleix amb totes les mesures de seguretat, impacte ambiental i, per tant, sonor, així com el correctíssim compliment de tots els acords presos entre Ajuntament, organitzadors i els veïns i veïnes de l’entorn.

Tanmateix, ICV-EUiA i Batega han carregat conjuntament contra les raons que expressen els denunciants, així com la falta de respecte i criminalització cap als i les joves del municipi, als qui els denunciants tracten de joves endimoniats, etílics i fora de sí en un nou episodi de criminalització del col·lectiu. Per Catalan “ja n’hi ha prou que novament a Blanes haguem de viure un episodi d’intolerància cap a la cultura popular, cap a la música, i cap als espais d’oci juvenil de la festa major de Blanes”, i ha reclamat que es deixi de perseguir i posar prohibicions a la música en el municipi. “A Blanes ja ens van tancar les barraques al·legant soroll i molèsties, després es van prohibir les actuacions en directe en els bars i restaurants fora de l’estiu, i ara dues persones posen en perill l’Ensorra’t per un problema greu de tolerància”.

Les dues formacions han insistit en reclamar també respecte per als actes i esdeveniments públics que es fan al carrer, es promoguin des de l’entitat, associació o agrupació que sigui, i assenyalen que aquest fet pot obrir un greu precedent en cas que es pregui com actitud habitual judicialitzar tots aquells esdeveniments públics que no agradin a algun veí o veïna.

 

 

PDeCAT

Comunicat referent al VI festival de música a la platja “Ensorra’t”

El VI Festival de Música a la Platja “Ensorra’t”, programat del 21 al 25 de juliol, en perill de suspensió després que l’Ajuntament de Blanes hagi rebut un auto del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona arran de la demanda d’un particular.

Ahir dimarts, dins el termini marcat per poder fer-ho, l’Ajuntament de Blanes ha presentat una sèrie d’al·legacions per aconseguir la suspensió d’aquesta mesura i que el festival de música jove a la platja pugui realitzar-se durant els dies i al lloc previstos. Durant els propers dies el Jutjat Contenciós Administratiu número tres de Girona s’haurà de pronunciar al respecte.

Davant aquesta situació, dimarts el regidor de l’Àrea de Joventut, Joel Comas, va encarregar-se d’informar personalment als organitzadors del festival, el Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB). Les entitats que formen part del CLJB van expressar la seva confiança envers el regidor de Joventut del municipi, entenent que l’Ajuntament de Blanes està fent tot el possible perquè l’’Ensorra’t’ es pugui fer tal com estava previst. Paral·lelament, l’equip de govern encapçalat per l’alcalde accidental Quim Torrecillas també va informar a tots els grups polítics sobre aquests fets la mateixa tarda d’ahir dimarts.

L’Ensorra’t és un referent pels joves del municipi i aquest any arriba a la seva sisena edició. El Partit Demòcrata de Blanes té la voluntat ferma que el Festival Ensorra’t es segueixi potenciant i mantingui el seu emplaçament i treballa per fer-ho possible.

 

 

ANTECEDENTS

El jutjat obliga l’Ajuntament de Blanes a allunyar el festival Ensorra’t a 2,5 quilòmetres de casa d’un veí

L’home, que viu al passeig, va portar el certamen als tribunals i el consistori adverteix que se’n posa en risc la continuïtat

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Un jutjat contenciós ha obligat l’Ajuntament de Blanes (Selva) a allunyar el festival de música a la platja Ensorra’t com a mínim a 2,5 quilòmetres de la casa d’un veí. L’home, que viu al passeig, es queixava del soroll dels concerts. Al juny, ja va presentar dues instàncies al consistori. Demanava que se suspengués el festival –que aquest any arriba a la sisena edició- i que, sinó, l’Ajuntament fes un estudi sonomètric des de casa seva. Ara, el veí ha portat el certamen als tribunals i ha interposat un contenciós. El jutjat, d’entrada, ja ha dictat una mesura cautelar i ha demanat a l’Ajuntament de Blanes que traslladi l’Ensorra’t i que l’allunyi “com a mínim” 2,5 quilòmetres de casa del veí. L’Ajuntament ja ha presentat al·legacions, però alerta que el festival, programat del 21 al 25 de juliol, corre “perill de suspensió”.

L’Ensorra’t es ven com un festival de música a la platja adreçat als joves. Aquest any arriba a la sisena edició, però pot ser que la del 2016 hagi estat l’última. Segons informa l’Ajuntament, el certamen “corre risc que es pugui suspendre” perquè un veí n’ha interposat un contenciós en contra.

Aquest home, que viu al Passeig del Mar, es queixava del soroll dels concerts. A finals de juny, ja va presentar dues instàncies a l’Ajuntament. En una demanava que se suspengués l’Ensorra’t, programat entre els dies 21 i 25 de juliol. A l’altra, reclamava al consistori que, si es portava a terme, se li fes un estudi sonomètric des de dins del seu domicili.

Ara, aquest veí ha anat als jutjats. Dijous passat va interposar un recurs davant el Contenciós Número 3 de Girona i, aquell mateix dia, el jutjat va dictar una mesura cautelar. Mentre no es resolgui el litigi, el jutjat ha demanat a l’Ajuntament de Blanes que traslladi l’Ensorra’t a un altre lloc que, com a mínim, estigui allunyat 2,5 quilòmetres del domicili d’aquest veí.

L’Ajuntament ja ha presentat al·legacions contra aquesta decisió. De moment, s’està a l’espera de veure si el contenciós les accepta i suavitza –o aixeca- la mesura cautelar. Però el consistori ja alerta que l’Ensorra’t “corre perill de suspensió”. Ahir mateix, el regidor de Joventut ja va informar de la situació als organitzadors del festival i al Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB). En paral·lel, l’alcalde accidental Quim Torrecillas també va fer el mateix a tots els grups municipals. De moment, l’equip de govern es manté “prudent” i prefereix esperar la resolució del contenciós abans de prendre cap altra decisió sobre el futur de l’Ensorra’t.

 

Des de la sorra

El festival Ensorra’t pren el nom d’allà on se celebren els concerts: la mateixa platja. El certamen és hereu de les Barrakes de Blanes, que durat molts anys es van dur a terme a l’antic camp de futbol d’Els Pins. Sempre té lloc durant les nits de la festa major.

Segons subratlla l’Ajuntament, “per controlar que la música no superi el nivell de decibels permesos, cada any s’ha contractat una empresa que es fa càrrec d’un limitador d’àudio”. De fet, la que ho va dur a terme al 2016 –i que també s’havia contractat per a aquest 2017- és la mateixa que també fa el mateix servei al festival de música electrònica de Barcelona, el Sónar.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *