Racons de Blanes històries i relats (8). Per ANTONIO MORA VERGÉS

CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE BLANES. LA SELVA. GIRONA.

CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE BLANES. LA SELVA. GIRONA.

No em calien aquí els ‘especials poders’ de la Olympus FE-10. AMV

 

A la pàgina de l’Ajuntament s’explica

Petita capella de mitjans segle XIX que destaca per ser un dels pocs exemples que queden d’un tema tan mediterrani com són les cúpules semiesfèriques acolorides sobre tambors prismàtics emblanquits. Aquestes reminiscències orientals tenen l’origen probablement a les illes gregues. La capella està situada a la part antiga del cementiri al final d’una petita avinguda de xiprers i panteons de blanencs il·lustres com ara Joaquim Ruyra i Oms (Girona, 27 de setembre 1858 – Barcelona, 15 de maig 1939), o Joan García Junceda i Supervia (Barcelona, 1881 – Blanes, 1948).

Ni un mot del mestre d’obres i/o arquitecte, i curiosament tampoc de l’advocació de la Capella, on advertíem un crucifix i algunes figures del Sagrat Cor; demanava – un cop més – informació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin), i em confirmava el Josep Sansalvador Castellet, que era la Capella del Sant Crist del Cementiri de Blanes.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email [email protected] i si el trobeu també al de l’Ajuntament de Blanes perquè pugui actualitzar la seva pàgina http://www.selva.cat/municipis/index.php?id_muni=4&apartat=guia&sub=turis

 

 

Conèixer Catalunya

Aquí trobareu : histories, relats de sortides , propostes d’excursions, … que fan referència únicament i exclusiva a Catalunya i/o als territoris de parla catalana. M’interessa i molt conèixer d’altres llocs del món, però en tant que català vinc obligat a escombrar cap a casa, oi ?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *