Racons de Blanes històries i relats (7). Per ANTONIO MORA VERGÉS

LA CAPELLA DE SANT JOAN EVANGELISTA DE LA CASA AMADO CARRERAS

BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

L’oblit de la petita història és el pas previ i necessari d’esborrar qualsevol identitat diferenciada

 

Imatge ELP

 

L’Eduard Lluís Palaus publicava una imatge magnifica de la dita casa de l’Amado Carreras, amb vistes sobre la cala de Sa Forcanera, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern de la II República Española , la casa va ser greument afectada per un bombardeig i el seu estat ruïnós va deixar a la vista de tothom una part de les parets interiors.

L’arquitecte Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 – 1960), autor del Poble Espanyol de Barcelona i que estiuejava a Blanes, va ser l’encarregat de refer-la a la dècada dels quaranta del segle XX. Del seu treball cal ressenyar tres elements importants: en primer lloc, el rellotge de sol ubicat en la façana principal, que aporta un to de majestuositat i atemporalitat a l’edifici. En segon lloc, la porta adovellada principal de l’entrada, la dovella intermitja, ubicada en el bell mig de l’arc, conté una inscripció gravada, com és la data de remodelació de l’edifici. Finalment, cal dir que la capella interior de la casa, és delatada, no només pel campanar d’espadanya, sinó també i sobretot per una construcció de petites dimensions, projectada o dissenyada a la manera de cimbori de planta octogonal.

 

 

Conèixer Catalunya

Aquí trobareu : histories, relats de sortides , propostes d’excursions, … que fan referència únicament i exclusiva a Catalunya i/o als territoris de parla catalana. M’interessa i molt conèixer d’altres llocs del món, però en tant que català vinc obligat a escombrar cap a casa, oi ?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *