Racons de Blanes històries i relats (5). Per ANTONIO MORA VERGÉS

CAPELLA DE SANT JOAN BAPTISTA DEL CASTELL DE BLANES. LA SELVA. GIRONA.

La pintora Maria Teresa Bedós i Garcia-Ciaño va ser l’autora de les pintures al fresc.

Imatge AMV

 

LA OLYMPUS FE-100 ‘ LA MÀQUINA CATÒLICA’

Aquesta ‘qualificació’ no la trobareu a les ‘instruccions tècniques’ del model esmentat d’aquesta marca, és per així dir-ho una ‘disfunció’ que li atorga a la meva un especialíssim valor , ja que en permet obtenir imatges de llocs obscurs, o situats darrera d’un vidre – sovint brut també per dins – i/o per un minúscul forat de ventilació; em permeto fer-ne una petita sèrie, que continua amb l’ermita de Sant Joan Baptista del Castell de Blanes, d’immaculada blancor que ens recorda els edificis homònims de les terres germanes d’Itàlia i Grècia.

La pintora Maria Teresa Bedós i Garcia-Ciaño (Sabadell, Vallès Occidental, 1907 — Blanes, La Selva, 24 d’agost de 1988 ). Va ser l’autora de les pintures al fresc que li atorguen una singular bellesa.

 

 

Conèixer Catalunya Aquí trobareu : histories, relats de sortides , propostes d’excursions, … que fan referència únicament i exclusiva a Catalunya i/o als territoris de parla catalana. M’interessa i molt conèixer d’altres llocs del món, però en tant que català vinc obligat a escombrar cap a casa, oi ?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *