Racons de Blanes històries i relats (31). Per MORA i AUGÉ

MEMORIA DE BLANES

LA CASA MIRALBELL. (1)

LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Imatge Josep Augé Carles

El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) em feia arribar una fotografia de la façana de l’edifici de número 9 al carrer Ample, coneguda com Casa Miralbell o Can Miralbell.

Patrimoni Gencat ens fa aquesta descripció; edifici de quatre plantes entre mitgeres amb decoració d’esgrafiats rectangulars als marges de la façana. La planta baixa està adaptada al comerç i té la porta d’accés desplaçada i reduïda a la dreta.

El primer pis consta de tres obertures balconades amb esgrafiats decoratius a la part superior. El segon pis també té decoració esgrafiada, encara que més vistosa i complexa. D’esquerra a dreta els elements decoratius són un llibre, una arada i un caduceu. La separació entre el segon i el tercer pis està format per una senzilla cornisa. El tercer pis té un seguit de set arcades enfinestrades de mig punt.

Tots els balcons tenen a la part inferior, visible des del carrer, decoració ceràmica amb motius florals.

Entre els balcons del primer pis trobem la inscripció esgrafiada següent:

“In melius protracta” i “Anno Domini MCMXLIX”, fruit de la restauració d’Isidre Puig Boada (Barcelona, 1891 – 1987 ) l’any 1949.

A la llinda de la finestra dreta del primer pis existeixen restes de la data i un escut esculpits. Hi ha una figura equina i la data 1623.

Casa senyorial de reconeguts notaris i metges Miralbell documentada des del segle XVIII.

La història dels pobles i ciutats, és la suma de les històries dels seus habitants.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *