Racons de Blanes històries i relats (15). Per ANTONIO MORA VERGÉS

ESCOLA MUNICIPAL JOAQUIM RUYRA. BLANES. (2)

LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA


Escola municipal JOAQUIM RUYRA de Blanes. Imatge ÀLEX.

Escola municipal JOAQUIM RUYRA de Blanes. Imatge ÀLEX.


L’Àlex publicava una fotografia del conjunt d’edificis modificats i ampliats successivament sobre el projecte de Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 – 1960).

Malgrat les reformes, la planta baixa encara conserva l’estructura original. Aquesta era formada per dos cossos o pavellons, un d’una planta i un altre de dues, construïts un després de l’altre. L’edifici es caracteritzava per les àmplies finestres i pels esgrafiats decoratius de marcs i cantonades.

L’edifici actual ha augmentat les plantes i s’ha ampliat recentment.

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita franquista d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

La II República aixecava 16.400 escoles des de 1931 a 1935.

D’una immensa majoria no en tenim cap informació.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email [email protected]

 


VEURE TAMBÉ:

Racons de Blanes històries i relats (3). Per ANTONIO MORA VERGÉS


Conèixer Catalunya

Aquí trobareu : histories, relats de sortides , propostes d’excursions, … que fan referència únicament i exclusiva a Catalunya i/o als territoris de parla catalana. M’interessa i molt conèixer d’altres llocs del món, però en tant que català vinc obligat a escombrar cap a casa, oi ?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *