Racons de Blanes 99 històries i relats

MAS MONTELLS.

BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA. 

Imatge X. CAPARROS i M. SERRANO

Autor ANTONIO MORA

Data 14/04/2019

Ens havíem proposat, sense pressa ni pausa, recuperar fins on sigui possible la memòria històrica del patrimoni històric que Blanes té ho tenia.

MAS MONTELLS

Masia reformada, formada per tres cossos annexats que s’usen com habitatge principal i un altre cos a pocs metres destinat a la vivenda dels masovers. Dels tres cossos de l’habitatge principal n’hi ha dos construïts amb pedra que conserven llindes i brancals de pedra en les obertures, i un tercer, construït en fabrica de maó. Aquest darrer és de construcció moderna. Tots tres cossos tenen la coberta de teula de dues vessants si bé el central és mes baix amb la coberta a dos nivells i un porxo de construcció moderna , segle XX, per la façana nord.

La masia està envoltada per una zona pavimentada amb pedra.

Masia de dues plantes i vessants a dues aigües o a laterals. Repeteix l’esquema compositiu de dues plantes ja vist repetidament, amb el portal adintellat, i les dues obertures rectangulars a banda i banda respectivament en la planta baixa, i amb les tres obertures rectangulars també adintellades en el primer pis. En aquest destaca el rellotge de sol, resolt de forma simple i conservadora, però alhora solemne


Informació a BLANES.CAT

Informació a GENCAT

No en fan esment a COAC

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *