Racons de Blanes 93 històries i relats

QUE EN SABEM DE LES CASES BARATES DELS PINS?

BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA 

Imatge VIMEO

Text ANTONIO MORA

Data 08/09/2019

De ‘ cases barates’ se’n feien en molts indrets de Catalunya.

Cal però, diferenciar-les dels pisos de la Obra Sindical del Hogar, dels que si més no a Sant Narcís, a Girona, en sabem l’autor. L’arquitecte IGNASI BOSCH REITG (Girona, 31/3/1910 + 29/5/1985), fill del també arquitecte, Isidre Bosch i Batallé (Vilanna, Bescanó, 1875-1960)

Normalment la manca de dades en els arxius públics , de l’època feixista, i fins d’aqueta ‘democraciola’ , s’explica SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, amb allò de la GUERRA CIVIL, que nosaltres qualifiquem de ‘sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, a la que TOTS ELLS havien jurat LLEIATAT’.

Les cases barates de Blanes s’aixecaven durant la dictadura franquista, i no pas amb nocturnitat i traïdoria, sinó clarament amb tot el bombo i plateret que us pugueu imaginar, i eren beneïdes per alguna Autoritat Religiosa, o fins pel Bisbe de la Diòcesi.

La Gemma Boix i Xamaní i l’Eva Comas i Castañer. Llicenciades en Geografia, confirmen l’autoria de l’arquitecte IGNASI BOSCH REITG ( Girona, 31/3/1910 + 29/5/1985) en el seu excel·lent treball «La Obra Sindical del Hogar»: El barri de Nostra Sra. del Vilar a Blanes


You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *