Racons de Blanes 88 històries i relats

IN MEMORIAM

EL BLANES QUE RETRATAVA FRANCESC SALT PRUNA

Arxiu JOAN PORTAS PERPIÑÀ

Text ANTONIO MORA

Data 22/03/2019

El Joan Portas Perpiñà publica una fotografia per al record totalment impossible de reconèixer per part seva, i ens deixa un comentari; aquestes voltes formaven part de la Plaça d’Espanya, el carrer seria l’actual Roig i Jalpí o algun travesser, potser?

Tenint 2 corresponsals al FACEBOOK:

  1. Manel Martin Salt: A mi em sembla que aquest carrer era la continuació del carrer que segueix a la plaça dels dies feiners en direcció a la plaça d’Espanya una vegada travessat el carrer ample, jo vaig aconseguir veure les runes o restes d’una d’aquestes voltes.
  2. Joan Portas: Manel, molt bon dilluns! Per fi algú aporta experiència viscuda. Vols dir potser el carrer on hi havia hagut antigament el Banco Central? És on hi havia hagut la impremta d’en Colomé?
  3. Manel Martin Salt: Joan Portas l’impremta no se on estava, però el carrer passava per darrera del que havia estat el banco Zaragozano.
  4. Joan Portas: La impremta estava davant de Can Casado taxista, seguint-lo anaves a parar a Can Giol i a la Fonda de Can Setmanes. Gràcies per l’aclariment, era un dels meus dubtes quan vaig escriure “un carrer travesser”.
  5. Manel Martin Salt: Els avis vivien al carrer Mn. Manresa i quan era petit el terreny de joc era la plaça d’Espanya i tant la plaça com els carrers dels voltants eren prou coneguts.
  6. Marta Caldero Ponsdomenech: La fonda era Can Plata, Can Setmanes es la del carrer Antiga
  7. Manel Martin Salt: I la botiga de ca la Paquita Sicrés, l’altre fonda era can Prats. Tenia els meus dubtes, ara però, ho confirmo, la foto la va fer el meu avi Francesc Salt i Pruna (1895-1970)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *