Racons de Blanes 78 històries i relats. Per ANTONIO MORA

IN MEMORIAM.

DISCOTECA EL CELLER.

EL BLANES QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA.

Drets de còpia NARCÍS SANS PRATS

 

No sabia trobar cap imatge de l’antiga masia que durant els anys 60 va allotjar la discoteca El Celler, obra de l´arquitecte blanenc Esteve Rocafort Carreras (Blanes, Girona, Spain on 1823 . + 18 Aug 1889 in Blanes, Girona, Spain.), va ser construïda a finals del segle XVIII.

La casa ja ha estat envoltada amb reixes protectores i la setmana passada es podia veure coM s’hi portaven a terme els treballs de buidatge.

Totes dues finques, juntament amb tres més del mateix carrer -els números 15, 17 i 4- van estar protegides des de setembre de 2004 fins l´octubre de 2006 per una suspensió de llicències d’enderrocament.

Un cop extingida la suspensió el passat octubre, el ple de Blanes va aprovar un inventari que comprenia un centenar d´edificis considerats històrics i que calia protegir a l´espera que la comissió de Patrimoni atorgui el vistiplau al Pla de Protecció, la redacció del qual va començar el 2002.

L’elaboració d´aquest catàleg, encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya, no va ser satisfactòria i el projecte es va encallar.

Anem tard en això de reconèixer la eficient tasca destructiva del patrimoni històric que es duia a terme durant la dictadura franquista i la ‘democraciola’ que la substituïa com hereva universal.

Que tal? mes enllà del premi:

‘Destralers de Catalunya’

Instituir:

La Creu i la Medalla de Santa Maria de l’Especulació Urbanística

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *