Racons de Blanes 50 històries i relats. Per MORA i AUGÉ

TRESORS DE SANTA MARIA ASSUMPTA DE BLANES.

LA MARE DE DÉU DE PASQUA.

LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Imatge JOSEP AUGÉ

Endegàvem el Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955),i l’Antonio Mora Vergés ( l’Argentera, el Camp jussà de Tarragona, 01.01.1951), un projecte per ‘posar en valor’ les obres d’arts i els artistes que treballaven en la reconstrucció de l’església parroquial de Santa Maria Assumpta de Blanes, desprès del conflicte bèl·lic que començava amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Font: Parròquia de Santa Maria Assumpta de Blanes


La Mare de Déu de Pasqua

Feta el 1954 per l’escultor Josep Maria Bohigas Masoliver (Banyoles, 1906 – Barcelona, 1971), és una talla moderna d’inspiració barroca. Fou pensada per a la processó del matí de Pasqua, coneguda a Blanes com la processó de l’àngel. Les imatges de la Mare de Déu de Pasqua i del Crist Ressuscitat surten en processó per carrers diferents, fins que es troben a una plaça. Llavors un “àngel” vestit de blanc, canta el Resurrexit, una bella melodia que fa saber a Maria que el seu Fill ha ressuscitat. Per això, les mans i el rostre d’aquesta imatge de la Mare de Déu de Pasqua expressen la sorpresa joiosa per l’anunci de l’àngel.

Ah!, la visita a Santa Maria Assumpta de Blanes, és del TOT OBLIGADA per als blanencs, i MOLT ACONSELLABLE per als passavolants que vinguin a visitar la població.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *