Racons de Blanes 101 històries i relats

EL MENHIR DE BLANES

LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Autor del text ANTONIO MORA

Datat 15/10/2019

Llegia a l’enciclopèdia Catalana; monument prehistòric, megalític, que es limita a una gran pedra dreta, plantada a terra.

El nom ha estat adoptat, pels prehistoriadors, del terme popular bretó (men, ‘pedra’, hir, ‘llarga’).

A les darreries del segle XIX, foren molt populars; després llur estudi ha estat menystingut, car sovint hom ha considerat que no era segur el caràcter prehistòric de moltes pedres dretes tradicionalment classificades com a menhirs.

La imatge recollida per Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 – Barcelona, 16 de febrer de 1943) desconec si encara està dempeus, i llevat d’error podria afirmar que com tantes i tantes meravelles és una obra de l’arquitecte diví.

Les dades sobre L. Roisin són poc precises, els seus estudis, la seva joventut, les seves experiències , que el farien mereixedor de ser cridat a Barcelona per l’Àngel Toldrà Viazo (Barcelona, 1867-1956).

Va néixer a París i s’especula sobre el començament de la seva activitat fotogràfica al barri de Montmartre de la capital francesa.

No hi ha consens tampoc sobre la data de l’arribada a Barcelona, es pot afirmar però, que al voltant de 1912 ja s’havia establert a la ciutat, l’afirmació vindria sustentada a partir de les postals conservades i d’una menció a La Vanguardia

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *