Quines de Nadal a Blanes tot legal

La Generalitat comunica als ajuntaments gironins la normativa que s’aplica .

Gran Quina Popular de Blanes organitzada per l’AEiG Pinya de Rosa a l’Esbarjo. La quina del CAU quin cacau!!!

Imatge BEI

 

INFORMA GENERALITAT DE CATALUNYA.- La Generalitat a Girona, a través del Servei Territorial de Joc i Espectacles, ha tramès una carta als ajuntaments de la demarcació amb informació sobre la normativa que s’aplica a les tradicionals quines que s’organitzen per Nadal. En la comunicació tramesa s’explicita que poden promoure l’organització d’aquest joc particulars o entitats de tipus social, cultural o recreatiu. També recorda que el període en què es poden organitzar quines va del 2 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018 i que en cap cas es pot celebrar una quina fora d’aquestes dates.

Per poder organitzar la quina, les entitats o persones promotores han de presentar una comunicació prèvia al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Igualment cal tenir present que els locals on se celebrin quines han de reunir les mesures de seguretat adequades i que és l’Ajuntament corresponent el que ha de revisar i fer les inspeccions oportunes per garantir la seguretat.

D’acord amb la normativa legal vigent, no es poden donar premis en metàl·lic i els premis que s’hi reparteixin han de ser d’escassa transcendència econòmica per mantenir així el caràcter tradicional, social i d’esbarjo que caracteritza les quines. Si no fos així, la Quina es consideraria un joc il·legal de caràcter lucratiu.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *