PSC Blanes els 3 mosqueters i d’Artanyana

 • El PSC de Blanes preveu governar el que queda de mandat en minoria i diu que “no li fa por” fer-ho amb quatre regidors

 • El batlle, Mario Ros, fa un balanç positiu dels més de 100 dies a l’alcaldia i demanen a l’oposició que donin suport als nous pressupostos


Blai Vinaixa - Mario Ros - Pepa Celaya - Nicolás Laguna 3M

Les Trois Mousquetaires, un cant a la vida a través de l’amistat entre els homes, és una obra d’Alexandre Dumas escrita l’any 1844 i publicada originalment en forma de sèrie a la revista Le Siècle. L’obra segueix les convencions de la novel·la d’aventures i va esdevenir un clàssic. Imatge FOTOMUNTATGE DE DdB


AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Informació datada el dia 23.03.2018  a les 16:02 hores

El PSC de Blanes (Selva) no preveu completar el que queda de mandat amb nous socis de govern.

“No he rebut cap senyal, ni un mínim, que alguna altra força vulgui fer una coalició”, ha assegurat l’alcalde, Mario Ros.

Un fet, ha afegit, que “no li fa por” perquè es veuen capacitats de seguir treballant malgrat tenir només 4 regidors dels 21 que hi ha en total al ple.

Ho ha dit durant l’acte de balanç dels més de 100 dies de govern al capdavant de l’alcaldia.

Ros s’ha mostrat satisfet de la feina feta fins ara tot dient que, malgrat l’”evident minoria”, s’està treballant per la ciutat.

També ha destacat que els grups a l’oposició “no han posat pals a les rodes” i esperen que els donin suport per poder aprovar els pressupostos del 2018.

Ros ha comparegut acompanyat dels altres tres regidors, que han desgranat algunes de les actuacions que es faran a la ciutat properament. Entre elles, destaca la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus a mitjans d’abril l’execució del pla de barris a Sa Massaneda i S’Aguer que va començar aquest gener.

AMPLIACIÓ

L’equip de govern de Blanes defensa la feina que s’ha fet durant aquests més de 100 dies amb Mario Ros al capdavant i asseguren que s’està treballant a ple rendiment.

Ros va assumir l’alcaldia el 30 de novembre de l’any passat, en substitució del llavors alcalde Miquel Lupiáñez que va abandonar el PSC pel seu suport a l’aplicació de l’article 155.

Un mes abans, s’havia trencat el pacte de govern tripartit amb la marxa del PDeCAT i ERC, deixant el PSC en minoria.

”No em fa por governar en minoria”, ha afirmat Ros, tot dient que és molt conscient que ho estan fent amb 4 regidors enfront dels 17 que estan a l’oposició.

Assegura que és un home de “consensos” i que creu que podran seguir sumant esforços per anar aprovant els projectes de ciutat que hi ha en marxa en el que queda de legislatura.

Quan se li ha preguntat per possibles nous pactes de govern, Ros ha respost que en tot aquest temps no han rebut “ni un mínim senyal” de la resta de forces i ha destacat que hi ha interès en “col·laborar” però no en “governar”.

Ho ha atribuït al fet que, quan s’arriba al final d’una legislatura com és el cas, els partits ja pensen més en “posicionar-se”.

Respecte a l’oposició, els ha agraït que durant aquest temps no els hagin “posat pals a les rodes” i esperen que es mantingui aquesta col·laboració amb els temes de ciutat.

El regidor d’Hisenda

Nicolás Laguna, ha recordat que hi ha pendent l’aprovació dels pressupostos del 2018 i que confien que hi donaran suport.

“Tinc l’esperança que s’aprovin”, ha dit.

I ha explicat que la proposta ja està ultimant-se i que a partir de la setmana vinent començaran a “trucar portes” dels partits per aconseguir el seu suport.


Pel que fa a la possibilitat que l’exalcalde Lupiáñez pugui formar part de la llista d’Independents de la Selva (ISELVA) en les pròximes eleccions municipals, Ros s’ha limitat a dir que no en sap res perquè no hi té relació.


L’ampliació dels càmpings i el POUM

L’aprovació del nou POUM és un dels temes prioritaris de mandat. La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, ha recordat que és un tema de “gran complexitat” perquè haurà d’abordar el tema de les ampliacions dels càmpings que es van fer ara fa 25 anys i que actualment són il·legals.

En aquests moments estan recollint tots els informes i estan a l’espera de rebre el de l’ACA per saber si dona el vistiplau a incorporar o no aquestes ampliacions al nou planejament.

La previsió és que puguin tenir tota la documentació la tardor vinent per poder-ho aprovar provisionalment per ple. En aquell moment es veurà com queda resolt.

La regidora també ha recordat que qui ho aprovarà definitivament serà la Generalitat, a través d’Urbanisme, i que la voluntat de l’equip de govern és cenyir-se a la legalitat i pensar en el bé del poble.

Pel que fa a les multes i a l’ordre de tancament de les ampliacions dels càmpings (l’alcalde ja va firmar el decret i va donar dos mesos a les empreses per desmuntar i restituir els espais), des del consistori han explicat que estan pendents del que decideixi la justícia ja que les empreses ho han portat als tribunals.

Segons Celaya, “el tancament s’executarà en el moment que pertoqui”.

Pla de Barris i nou model de recollida de residus

Cadascun dels regidors ha donat compte de les principals actuacions que s’han fet aquests mesos i les que venen properament.

En l’àmbit social, s’ha destacat per exemple el desallotjament dels pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust que estaven ocupats. El desallotjament es va fer aquest mes i el següent pas serà rehabilitar aquests blocs per poder-los destinar a casos d’emergència habitacional.

Pel que fa a Urbanisme, destaquen les actuacions previstes al Pla de Barris a Sa Massaneda i S’Auguer, on s’inclou la rehabilitació de façanes amb un cost de 2,4 milions d’euros, la meitat dels quals s’assumeixen des del consistori.

Un altre tema important per la ciutat serà la posada en marxa del nou model de recollida de residus que entrarà en funcionament a mitjans del mes vinent. Entre altres canvis, comportarà una ampliació del porta a porta


ALTRES FONTS

 • El govern blanenc fa balanç de la nova etapa destacant que l’ajuntament funciona a ple rendiment

 • L’equip de govern encapçalat per l’alcalde Mario Ros ha remarcat que malgrat estar en minoria no hi ha res aturat, i inclús han iniciat projectes que culminaran els propers mesos

SERVEI DE COMUNICACIÓ AJUNTAMENT DE BLANES

Nota de prensa datada el dia 23.03.2018 a les 14:41 hores

El despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat avui al migdia una roda de premsa amb l’equip de govern (PSC) per fer balanç dels darrers mesos al front del consistori. Es tractava de fer una valoració de l’actual situació en aquesta nova etapa de govern municipal encetada a finals de l’any passat. Primer amb la marxa del PDeCAT i ERC, i després amb el canvi a l’alcaldia que va marcar la renúncia de l’exalcalde Miquel Lupiáñez.

Aquests dos darrers fets van culminar amb el relleu a l’alcaldia encapçalada des del 30 de novembre per Mario Ros i Vidal, qui ha presidit la roda de premsa. Ho ha fet acompanyat per la resta de membres de l’equip de govern: Pepa Celaya, Nicolás Laguna i Blai Vinaixa, incorporat com a tinent d’alcalde coincidint amb la nova etapa. Val a dir que es continua comptant -com des del principi del mandat- amb el suport del regidor del PP Salvador Tordera, que té encomanades les tasques de Ponent d’Activitats per delegació, tot i que formalment no és de l’equip de govern.

Un ajuntament a ple rendiment amb sinèrgies de recolzament necessàries

Malgrat estar en franca minoria –el plenari de l’Ajuntament de Blanes està format per 21 regidors i regidores de vuit formacions polítiques-, el balanç que fan d’aquesta nova etapa els quatre membres de l’equip de govern és molt positiu. En aquest sentit, han coincidint en assenyalar que tot està funcionant com sempre, i han volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en el sentit que, tot i ser pocs, no s’ha hagut d’aturar cap servei per manca de lideratge.

En aquest darrer sentit, l’alcalde ha explicat: “L’Ajuntament segueix funcionant com sempre, o fins i tot m’atreveixo a dir que en alguns aspectes millor, com pot ser per exemple la major transversalitat que hi ha entre les diferents àrees, i la forta coordinació d’alcaldia amb els diferents departaments”.

L’equip de govern blanenc també ha volgut agrair als partits de l’oposició –on hi ha actualment ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Ciutadans, Batega per Blanes i CUP- que han facilitat poder aprovar gairebé totes les propostes formulades. Respecte el termini que queda per esgotar l’actual mandat –poc més d’un any-, els demanen que facilitin poder tirar endavant les actuacions previstes per millorar el municipi.

Seguint aquest fil argumental, Mario Ros ha reiterat les ganes de col·laborar, la mà estesa que continua havent envers la resta de forces polítiques perquè se sumin amb l’objectiu comú de treballar pel bé de la població. L’alcalde ha expressat el desig que es deixin de banda els interessos de partit i abocar-se a treballar tots junts per Blanes.

Aquest agraïment l’ha fet extensiu el govern municipal a d’altres col·lectius. Un d’ells són les entitats de diversos àmbits que conformen el ric teixit associatiu de la vila, així com els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes i tota la ciutadania en general. A tots ells se’ls ha reconegut l’important paper que representen per tirar endavant i millorar la qualitat de vida de la població en diversos aspectes de la vida social i econòmica municipal.

Projectes impulsats aquests mesos que culminaran aquest mandat

Els quatre membres de l’equip de govern han enumerat els projectes més destacats que s’han continuat impulsant o s’han posat en marxa durant aquesta nova etapa, i que culminaran abans que finalitzi l’actual mandat 2015-2019. A excepció de l’alcalde que té dedicació exclusiva, la seva tasca al front de l’Ajuntament de Blanes l’han de compaginar cadascun d’ells amb les respectives ocupacions professionals, coordinant diverses àrees polítiques, en un necessari govern de concentració.

Projectes que s’han fet aquests mesos, que culminaran aquest mandat 2015-2019 o que començaran properament:

Mario Ros: Alcaldia / Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania / Cultura i Festes / Arxiu, Biblioteca i Oficina de Català / Esports i Salut

 • Ampliació a sis dies Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava
 • Es dedicarà tot el maig perquè sigui el mes de la gent gran de Blanes
 • La Marxa per la Pau inclosa a la Setmana per la Pau ha aplegat per primera vegada en la seva història totes les comunitats religioses del municipi
 • Blanes amfitriona de les Jornades Professionals de Biblioteques UNESCO
 • Ampliació de les dependències de Serveis Socials i de les places del personal, tant en l’administració com en el de l’atenció a la ciutadania
 • 50è aniversari de la Fundació Aspronis
 • Catalogació dels Fons d’Art dipositats i emmagatzemats a l’Arxiu Municipal
 • Desallotjament dels pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust i rehabilitació perquè siguin per a casos d’emergència habitacional
 • En l’àmbit de la Participació Ciutadana, fomentar la cohesió i l’empoderament dels barris amb Cinema al Carrer a l’estiu i l’activitat En Joc
 • Propera posada en marxa del SAI (Servei d’Atenció i Informació), adreçat especialment al col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) i Inauguració del Banc per la Diversitat pintat amb els colors que simbolitzen la transsexualitat per donar més visibilitat a aquest col·lectiu
 • Celebració dels 30 anys de l’Oficina de Català
 • Preparatius Trobada Internacional de Penyes del RCD Espanyol
 • 75 anys Club de Vela Blanes: cicle d’esdeveniments que inclou, entre d’altres, el Campionat Mundial de Raceboard
 • 50 anys del Club de Judo Blanes

Pepa Celaya: Urbanisme / Seguretat (Policia Local) i Protecció Civil / Obra Pública / Enginyeria / Brigades Municipals / Medi Ambient / Mobilitat

 • Pla de Barris a Sa Massaneda i S’Auguer que inclou Projecte per rehabilitar façanes. 2.490.000 €, Ajuntament 50%
 • Camins de Ronda accés per Cala Bona:
  • Reobertura Tram 1 Camí de Ronda Nord,
  • Proper inici treballs de recuperació Tram 2 Camí de Ronda Nord
 • Nou camí Jardí Botànic (sector sud) posada en marxa abans de l’estiu. 166.390 €
 • Remodelació Plaça dels Dies Feiners que inclou l’habilitació d’un escenari: 30.000 € concurs i projecte / 600.000 € aprox. execució projecte
 • Nou arbrat Rambla Joaquim Ruyra 19.000 € aprox.
 • Enderroc antic Camp de Futbol d’Els Pins 147.000 €
 • Rehabilitació Pisos Socials Carles Faust 119.000 €
 • Instal·lació bancs Passeig de Dintre 14.000 € aprox.
 • Millora paviments a diversos indrets arreu del municipi 500.000 € aprox.
 • Construcció de la Rotonda de Ca la Guidó, que inclou carrils bici, inici imminent
 • Rehabilitació balcons Casa Saladrigas 54.000 € aprox. (Diputació Girona 13.600 € – PUOSC 26.000 €)
 • Sistema de bombeig aigües residuals Pla Parcial Costa Brava a la Depuradora
 • Plec d’Estalvi Energètic
 • Enjardinament rotondes (Hospital, Plantera, etc), zona turística (càmpings, S’Abanell) i accessos a Blanes
 • Reglament Zones d’Esbarjo Caní
 • Dinàmica de coordinació interàrees (urbanisme, obra pública, brigades i medi ambient)
 • Pla d’Emergència Biblioteca Comarcal

Nicolás Laguna: Hisenda / Recursos Humans / Serveis Jurídics / Contractació i Patrimoni / AMIC i Consum / Recursos Tecnològics / Nora

 • En l’àmbit de la Participació i Transparència: continuïtat de les reunions setmanals de Pre Juntes de Govern, diverses Comissions i Audiències Públiques
 • S’ha continuat fent un esforç en especial per a la Modernització de l’Administració:
  • Concurs de Telecomunicació
  • Actualització Gestor d’Expedients
  • Implementació Firma Digital a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, l’AMIC
  • Reforç del Gestor Documental
  • En l’Àrea de Recursos Humans:
   • Carrera professional dels funcionaris de la casa
   • Implantació del nou Programari de Nòmina
   • Posada en marxa inicial del nou Portal de l’Empleat
   • Reunions periòdiques amb la part social (sindicats representants dels treballadors)
 • La gestió dels serveis de neteja i recollida d’escombraries ha significat un esforç afegit d’atenció especialment aquests darrers mesos, amb els canvis que s’estan consolidant actualment :
  • Posada en servei dels nous camions de neteja
  • Millores en la recollida d’escombraries en el sector comercial
  • Planificació de la implantació del nou model de recollida domèstica prevista per mitjans del proper mes d’abril:
   • Canvi del tipus Vehicles que fan la recollida
   • Canvi del tipus de Contenidors
   • Modificacions en el tipus de servei
   • Ampliació de la recollida porta a porta
   • Actualització de padrons i pla de comunicació

Blai Vinaixa: Promoció de la Ciutat / Turisme / Fires / Comerç i Empresa / Educació / Joventut

 • Futura implementació de la nova web de Turisme de Blanes
 • Assistència a Fires Turístiques (Fitur Madrid, Vakantie Utrecht, ITB Berlin, Sevatur Sant Sebastià)
 • Preparació Jornades Gastronòmiques: Peix Blau, Gamba i Suquet de Peix
 • Reunions amb el sector turístic per preparar la temporada
 • Preparació publicitat mercat francès (revista Cap Catalogne)
 • Interlocució amb el sector comercial per definir i executar accions de promoció
 • Suport logístic accions específiques del sector comercial
 • Enllumenat arreu del municipi per a la campanya de Nadal
 • Campanya Fleques i Pastisseries Setmana Santa
 • Col·laboració Promoció de la Ciutat i les Escoles per decorar els carrers amb arbres de Nadal de fusta
 • Aprovació bases fires d’artesania estius 2018-2019
 • Reunions amb diferents col·lectius per definir i preparar fires temàtiques 2018
 • Re-configuració anteriors campanyes Blanes 12 i Blanes i Tu: aquest 2018 passarà a anomenar-se TastABlanes
 • Planificació amb el Consell Local de la Joventut de Blanes de la nova edició de l’Ensorra’t després dels esdeveniments del 2017
 • S’està treballant una proposta per fer una campanya de sensibilització per promoure el respecte de gènere en els esdeveniments lúdics
 • Intensificació contactes amb els joves a través d’accions en els instituts
 • Confecció Guies Didàctiques Escolars amb motiu del 700 aniversari del Palau dels Vescomtes de Cabrera i la Parròquia Santa Maria
 • Confecció d’un Mapa de Recursos Educatius
 • Tallers sobre Desigualtats de Gènere per a joves de 3er d’ESO
 • Tallers d’Estudi Assistit dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn
 • Dins el Pla de Barris de Sa Massaneda i S’Auguer es fa una intervenció específica en temes d’inserció laboral
 • Posada en marxa de 40 places en els Plans d’Ocupació
 • Formació Laboral: començaran cursos per millorar la ocupabilitat de les persones: anglès, tècniques de venda, neteja i comerç
 • Inici d’un Projecte d’Orientació Laboral per a gent aturada, amb una previsió de poder atendre 100 persones
 • Convenis de col·laboració amb PIMEC, Cambra de Comerç i altres entitats que es dediquen a la inserció laboral de les persones

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *