Promocionen la gamba, el cava i la cervesa de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva identifica i promociona 12 productes alimentaris singulars de la comarca.

Els materials de la campanya s’aniran difonent de manera esglaonada durant les properes setmanes i mesos, amb continguts centrats en un producte singular concret en cada acció comunicativa.

Gambes-de-Blanes-520x245

L’objectiu de la campanya és afavorir el posicionament i la diferenciació de la Selva en l’àmbit agroalimentari, explicar la diversitat de productes locals de la comarca fruit d’un territori de contrastos i donar a conèixer petits productors

 

INFORMA CONSELL COMARCAL DE LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva, a través del projecte “Localitza. Productes de la Selva”, ha iniciat una campanya de promoció dels productes agroalimentaris de la Selva a partir de la identificació i descripció de 12 productes singulars i genuïns de la comarca o d’algun dels seus municipis.

L’objectiu de la campanya és afavorir el posicionament i la diferenciació de la Selva en l’àmbit agroalimentari, explicar la diversitat de productes locals de la comarca fruit d’un territori de contrastos emmarcat entre mar i muntanya i donar a conèixer els petits productors que elaboren aquests productes singulars.

Els criteris per identificar els productes singulars han estat el relat històric (pervivència del conreu o del producte al llarg dels segles), la representativitat (producció important a nivell quantitatiu), la clusterització (concentració d’empreses o establiments que elaboren un mateix producte agroalimentari), la singularitat (producte genuí de la comarca amb poca o nul·la presència en altres àmbits territorials) i la identitat (vinculació del producte amb el territori o la població per motius històrics, culturals i simbòlics).

La llista de 12 productes és provisional i n’hi ha diversos més que són susceptibles d’afegir-s’hi més endavant.

El material de campanya es composa d’un mapa de la comarca de la Selva amb una icona per cada producte singular, una fitxa descriptiva per cada producte singular i una o dues infografies per cada producte singular. Aquest material parteix d’una prèvia descripció acurada de les característiques de cada un dels productes: origen, entorn territorial, estudi sensorial, procés d’elaboració, propietats alimentàries i nutritives, sistema comercial…

Els 12 productes alimentaris singulars identificats són:

 • Avellana de Brunyola
 • Cava de Blanes
 • Cerveses artesanes de la Selva
 • Dolços de la Selva
 • Gamba de Blanes
 • Làctics de la plana de la Selva
 • Mel de Tossa
 • Mongetes de la Selva
 • Oli de la Vall d’Arbúcies
 • Poma de Vilobí
 • Ratafies de la Selva
 • Salsafí de la Selva.

El conseller de Turisme, Quim Vivas, ha assenyalat que “cal destacar que els productes singulars de la Selva es mantenen gràcies a l’esforç de desenes de petits productors i elaboradors de la comarca”. Vivas ha assenyalat que “molts d’ells ja participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa el Consell Comarcal i que pretén afavorir el seu coneixement per part de la població i millorar la seva comercialització, especialment a l’àmbit turístic.

En aquest sentit, cal destacar el Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació de 33 productors i elaboradors agroalimentaris que formen part de circuits directes o curts de comercialització:

La campanya de promoció dels productes singulars de la Selva és un dels resultats del programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals) i ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Alicient.

 

 

RELACIONAT

Productors de Blanes al Catàleg de La Selva

CAVA LAVIRET

Cava Laviret és un cava d’autor. Un cava fet pel teu gaudi. Un cava elaborat des de la passió i l’experiència.

Que beu de les fonts dels pioners i incorpora la innovació i el coneixement més actual.

He seleccionat els millors vins base per obtener un cupatge elegant, fi i equilibrat. Amb cada glop, es desperten els sabors de fruites, els aromes dels orígens i la passió pel tast.

DADES DE CONTACTE

Carrer Jaume Arcelos 16-18, Blanes

607 981 275 / 872 26 49 27

[email protected]

www.facebook.com/laviret/

 

CAVA SES VERNES

Ses Vernes és el cava artesà fet amb raïm de Blanes.

Els caves de la finca Ses Vernes evoquen tota una tradició profesional blanenca: el vincle entre la vila i el món del vi. Un amorós procés que parteix d’una verema seleccionada gra a gra i que ens dóna com a resultat uns caves originals de producción limitada fets únicament amb raïm de Blanes.

DADES DE CONTACTE

717 712 232

[email protected]

www.sesvernes.com

 

CERVESA MARINA

Cervesa Marina va ser fundada l’any 2010. La cerveza artesana és una beguda socialitzadora, captivadora i que s’elabora amb cura i passió utilitzant matèries primeres naturals i fresques.

Cervesa Marina ha estat guardonada amb dues medalles d’argent a la Barcelona Beer Challenge 2016, or i bronze al “Campeonato Nacional de Cervezas 2016 “ i recentment amb el guardó “Girona Excel·lent” i medalla d’or al “Barcelona Beef Challenge 2017”

DADES DE CONTACTE

Carrer Puigmal, 12, Blanes

629 331 965

[email protected]

www.cervesamarina.com

 

CERVESES POPAIRE

Som en Kristian i l’Elisenda, productors de cerveza artesana situats al centre de Blanes. A més de les diferents varietats que elaborem tot l’any, tant en ampolla com en barril, i de les edicions limitades, també fem visites i tastos a l’obrador.

DADES DE CONTACTE

Joan Burcet 1 bis, Blanes

627 231 366 / 651 662 011

[email protected]

www.popaire.com

 

EL BANYONET

A Blanes de la mongeta tendre en diem banyons, d’aquí el nostre nom, El Banyonet.

Fem producción d’horta ecològica, amb inscripció al CCPAE.

La nostra producció és a l’aire lliure, i produïm productes de temporada.

El nostre principal objectiu és fer arribar a tothom que ho desitgi aliments bons, nutritius i de qualitat obtinguts sense utilitzar productes nocius per la salut humana ni pel medi ambient. Fem un ús racional del sòl, planejant una bona rotació de cultius, una fertilització basada en l’aportació de materia orgànica i treballs poc agressius i, sobretot, mantenint un nivell de producció aceptable i sostenible per la terra que cultivem.

DADES DE CONTACTE

Pla d’en Bornes, Blanes

611 017 893

[email protected]

www.elbanyonet.cat

EL TROS DE L’URI

És una petita explotació situada a Blanes.

Utilitzem un sistema de producció integrada i volem garantir que els aliments que poseu a taula han crescut a prop de casa vostra i no han sofert hores de transport o en cambra frigorífica. Oferim verdura fresca i llegums (fesol del Ganxet, fesol del Genoll de Crist, cigrons…) conreats a Blanes i fruita de temporada.

Preparem cistelles a mida pels nostres clients i també distribuïm a botigues, restaurants i menjadors escolars.

DADES DE CONTACTE

Pla de Can Ferrer, Blanes

610 713 199

[email protected]

www.facebook.com/eltrosdeluri

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *