Projecte d’escola d’hostaleria a tocar de Blanes

  • Es busca finançament privat per poder construir una escola d’hostaleria.

Imatge DG


Font

Agència ACN

Contingut informatiu rebut el dia 30.06.2018 a les 09:10


Lloret de Mar (Selva) busca finançament privat perquè el municipi tingui una escola d’hostaleria, que serà complementària a la que ja existeix a Girona.

L’alcalde, Jaume Dulsat, explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d’Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

Per això, Dulsat busca “la col·laboració amb privats” per assumir part de la inversió, ja que la Generalitat sí que ha garantit que hi pot aportar tant el professorat com l’equipament (les cuines).


REFOSA D’INFORMACIÓ

A partir d’aquesta tardor Lloret de Mar estrenarà un postgrau en formació turística.

Segons l’alcalde, Jaume Dulsat, la creació d’aquest postgrau “hauria de desembocar en una nova escola d’hostaleria” al municipi.

De fet, Jaume Dulsat assegura que ja tenen els terrenys reservats però que ara falta trobar un model de finançament que permeti la construcció d’aquesta nova infraestructura.

De moment, el Departament d’Ensenyament ha rebutjat fer-se càrrec de la construcció per falta de recursos i l’Ajuntament sol no pot fer front a la despesa que comportaria.

Per això, l’alcalde està treballant en un model de “col·laboració amb privats” per assumir part de la construcció, ja que Ensenyament sí que ha garantit que del “professorat i de les cuines se’n pot fer càrrec” i per això només cal trobar una manera de finançar la construcció de l’edifici.


Dulsat assegura que “els alumnes hi són” i poder comptar amb aquesta nova infraestructura permetria donar més qualitat a l’oferta turística de Lloret de Mar i també dels voltants.


L’alcalde ha explicat que aquest nou centre seria complementari a l’escola que ja hi ha a Girona, ja que considera que “són mercats diferents” els estudiants que pot captar l’escola d’Hostaleria de Girona i els estudiants de Tossa de Mar, Lloret o Blanes que podrien anar al nou equipament.

Jaume Dulsat ha matisat que és cert que molts dels alumnes de la zona es veuen obligats a anar a Girona actualment i si tinguessin un centre més a prop canviarien, però que en cap cas “mai” es podria parlar de “competència entre les dues escoles.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *