Prevenir incendis forestals, també a Blanes

Les actuacions dutes a terme a la zona de l’incendi forestal de La Jonquera del 2012 permeten facilitar l’extinció d’un nou incendi.

prevenir incendis

 

INFORMA GENERALITAT DE CATALUNYA.- Els treballs de restauració de l’incendi forestal de La Jonquera del 2012 que ha dut a terme el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) van facilitar les tasques d’extinció de l’incendi del passat dissabte, 6 d’agost de 2016, iniciat al voral de l’autopista.

Després del gran  incendi forestal de la Jonquera del 2012, des de la direcció general de Forests, es van realitzar treballs de restauració que van tenir com a premissa intentar reduir el risc de grans incendis forestals.

Amb aquest objectiu, es van intensificar els esforços de restauració en les àrees estratègiques, és a dir, en aquelles zones del territori planificades per fer front als grans incendis forestals (àrees en les quals un tractament previ de la vegetació comporta un canvi de comportament de l’incendi, que facilita els treballs d’extinció).

Les feines executades a la zona on es va aturar l’incendi, realitzades el 2014, van consistir en l’eliminació de la vegetació cremada, la millora de l’arbrat amb possibilitat de sobreviure, i l’estassada del matollar. D’aquesta manera es va reduir la càrrega de combustible, es va millorar l’accessibilitat a la forest, es va afavorir el desenvolupament de l’arbrat i es van facilitar les tasques futures de prevenció d’incendis forestals. A l’Oest d’aquesta àrea, es va realitzar una millora de la xarxa viària estratègica de prevenció d’incendis forestals.

El repte és que en aquestes zones no s’abandoni la gestió, sinó que es recuperin les suredes cremades i es mantingui en bon estat la xarxa viària estratègica, tant per facilitar l’accés als mitjans d’extinció com per facilitar la gestió de les forests.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *