Prec de Creu Roja a la solidaritat blanenca

Atenció integral a Persones Sense Llar. 

Crida per la donació de mantes, sacs de dormir i roba d’abric per combatre el fred de la Creu Roja a Girona.

  • El material recollit es repartirà entre les persones sense llar i la gent que es troba en situació de gran vulnerabilitat. 
  • Des de principi d’any la Creu Roja ha atès més de 170 persones sense llar. 

Imatge CLARÍN.COM

Text de la CREU ROJA

Rebut el 12/11/2019

La Creu Roja a Girona fa una crida a la donació de roba d’abric per cobrir les necessitats de l’hivern de les persones més vulnerables. Concretament, l’organització recull mantes, sacs de dormir i roba d’abric de cara a combatre el fred intens que arriba durant aquesta època de l’any.

Els materials recollits seran distribuïts des del servei d’atenció integral de persones sense llar, entre els usuaris i usuàries d’aquest programa i de manera puntual a través de la Unitat d’Emergències Socials, per fer front al fred de l’hivern.

Aquestes intervencions es desenvolupen principalment al carrer, gràcies als dispositius mòbils (Unitats d’Emergència Social, UES). S’intenta facilitar l’accés als recursos per enfortir l’arrelament d’aquestes persones, assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques, facilitar-los alternatives perquè disminueixin el temps d’estada al carrer, i si és possible, iniciar processos de canvi de més abast pel seu futur.

El programa d’atenció a persones sense llar va atendre a 137 persones l’any 2018. Des de principi d’any, aquesta xifra ja s’ha incrementat fins a les 170, principalment per les actuacions realitzades durant les onades de calor d’aquest estiu.

La campanya, a banda de cobrir amb aquests materials les necessitats bàsiques més immediates d’aquest col·lectiu, permet l’aproximació a les persones sense llar, per tal de poder detectar necessitats i demandes més complicades per tal de realitzar un acompanyament posterior a la xarxa d’assistència normalitzada, promovent així la seva inclusió social.

Per qüestions logístiques, des de l’assemblea local es demana que només es faci donació del material indicat, recordant que altres tipus de complements de roba es poden portar als diferents punts de recollida de roba que hi ha a la ciutat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *