Pràcticament enllestida pel·lícula rodada a Blanes

Clara Roquet s’estrena com a directora amb ‘Libertad’, una història sobre l’amistat i la pèrdua de la innocència

  • Vicky Peña, Nora Navas, Maria Rodríguez Soto i les debutants Maria Morera i Nicolle García, encapçalen el repartiment 

Rodatge de “LIbertad” a la cala Bona de Blanes. Imatge CIMA

Font agència ACN
Text rebut 22/07/2019

El rodatge de ‘Libertad’, l’òpera prima de Clara Roquet, coguionista de la multipremiada ‘10.000 km’, encara la recta final després de més de cinc setmanes de feina en diferents localitzacions de la costa catalana d’entre les que destaquen:

  • Sant Andreu de Llavaneres
  • Lloret de Mar
  • Blanes
  • Barcelona
  • Sitges
  • Vilanova i la Geltrú

En declaracions a l’ACN, Roquet explica que la pel·lícula parla de l’amistat de la Nora i la Libertad, dues adolescents provinents de mons molt diferents que aconseguiran trencar durant un estiu les barreres que les separen.

“Amb aquesta pel·lícula he volgut parlar de l’amistat, la pèrdua de la innocència i de com les diferències socials ens marquen”.

Vicky Peña, Nora Navas i Maria Morera encapçalen un repertori que també compta amb les debutants Maria Morera i Nicolle García, en el paper de Nora i Libertad.

En la cinquena setmana de rodatge, l’equip de ‘Libertad’ s’ha desplaçat a una casa de Sant Andreu de Llavaneras on la família protagonista, els Vidal, hi passen un estiu tots plegats després de molts anys de no fer-ho per compartir-lo amb l’àvia Àngela (Vicky Peña), malalta d’Alzheimer.

És durant aquests dies en família que la Nora, una adolescent de 14 anys molt distanciada de la seva mare (Nora Navas), coneix la Libertad, la filla de la cuidadora colombiana de l’àvia Àngela.

Malgrat les diferències que les separen, les dues noies teixeixen una forta amistat tant intensa com desigual. “Tot i provenir de dos mons molt diferents, es produeix una mena d’explosió que les uneix més enllà de la diferència de classe social”, explica Roquet.

Fruit d’aquesta amistat, la Nora surt de la seva bombolla de protecció i descobreix un nou món de la mà de la Libertad. Un nou món que implica, de retruc, descobrir que viu en un univers de privilegis que la diferencia de la Libertad i que al final les acaba separant.

“La pel·lícula parla de la pèrdua de la innocència i també de la presa de consciència que patim a l’adolescència”, destaca la directora.

La directora ha explicat que la pel·lícula, en certa manera, està inspirada en els seus estius “lluminosos al costat del mar” a la Costa Brava i que per això ha escollit fer el rodatge entre Lloret i Blanes, principalment.

Uns estius lluminosos, afegeix, que contrasten amb la “foscor” que hi ha en les diferències de classe social i de com aquestes ens marquen de per vida.

Tot i debutar com a directora d’un llargmetratge, Roquet es mostra molt satisfeta de com ha anat el rodatge fins el moment. De fet, més enllà de les dificultats pròpies de tot rodatge i les afegides de treballar amb nens i animals, destaca que s’ha creat una gran comunió entre tot l’equip que “ha fet molt fàcil la feina”.

“Estic gaudint molt i m’entristeix pensar que ja s’acaba”, afegeix.

Nora Navas i Maria Rodríguez Soto també han destacat el bon ambient que s’està vivint durant el rodatge.

“Hem creat molta família, que era molt important per explicar aquesta història, i treballar amb els nens, que mai és fàcil, ha anat molt bé”.

De la seva banda, Rodríguez Soto, ha posat en valor la comunió entre actors i equip tècnic i ha assegurat que “està quedant una cosa molt bonica”.

Com la directora, les dues protagonistes també han debutat a ‘Libertad’. Si bé Maria Morera ja tenia alguna experiència, per a Nicolle García ha estat una experiència totalment nova.

Assegura que els primers dies es va sentir una mica “estressada”, però que amb el passar dels dies li ha agafat el ritme i ho ha gaudit al màxim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *