Pols ATUREM C32 / AUTOCARS PUJOL I PUJOL SL

Resposta a Transport Pujol sobre l’article aparegut a El Punt Avui del 19/10/2016

brazo-fuerte

 

La Plataforma Aturem C 32 vol respondre algunes de les afirmacions que es fan en un article signat per Jordi Ferrer, publicat al Punt Avui el 19/10/2016:

L’empresa Transports Pujol defensa que en temporada alta els seus vehicles necessiten pel trajecte Lloret Blanes el triple de temps i li cal doncs la perllongació de la C-32. Segons els càlculs de la mateixa Conselleria de Territori, el fet d’utilitzar la futura C-32 representaria un estalvi d’uns 60 segons en un escenari de trànsit normal i uns 10 min. en trànsit dens. Per la senzilla raó que el tram representaria uns 7,6kms de trajecte addicional. El primer que ens costa d’entendre és que l’empresa es plantegi un extra de quilometratge per guanyar màxim 10 minuts en el pitjor dels escenaris.

La segona és que Transports Pujol sap que hi ha un projecte ja aprovat de carril-bus VAO a la Gi-682, que soluciona la problemàtica que exposa i d’això ni una reclamació, com a mínim curiós. Es tracta d’un projecte que no es pressuposta des de fa anys i que per tant no s’executa. Silenci clamorós en l’article.

Tots estem d’acord que el problema que té aquesta carretera és de mobilitat interna i intramunicipal, i la solució passa per pacificar la mobilitat inter i intramunicipal. En definitiva cal un transport públic, eficient, d’àmplia cobertura amb alta periodicitat i preus raonables. Sobre les rotondes, té raó, estan sobredimensionades. Però recordem que és la intencionada política de sobre-dimensionament de rotondes que segueix Territori en les vies paral·leles a les autopistes de peatge.

En cas de que el projecte de la C-32 s’acabi duent a terme, l’acumulació de vehicles serà encara més greu: de facto s’incentiva l’ús del vehicle privat. Empitjorarà les congestions a l’oest i nord de Blanes, les endèmiques cues d’entrada a Lloret per la C-63, a Vidreres, que dóna servei trànsit de i vers l’AP7, Eix Transversal, aeroport de Girona i frontera, i segur, els problemes de la línia Lloret-Blanes dels autobusos Pujol.

En la comptabilitat de costos que fa, ha desgranat els de cada tram que fan els seus vehicles? Hi són incloses les despeses que ocasionen la circulació lenta per la C-63 a Vidreres? O per l’àrea metropolitana de Barcelona? Quan els seus vehicles circulen pel Maresme Nord, agafen la C-32, per evitar embussos? Perquè al Maresme, malgrat que ja hi ha la C-32, la mobilitat entre municipis segueix col·lapsada.

I uns apunts sobre l’impacte ecològic: El projecte vol rebentar camps de conreu de tradició mil·lenària, turons boscosos, corredors biològics, rieres, tot un conjunt d’alt  valor ecològic i paisatgístic, malmetent els entorns de monuments i ermites de gran valor cultural i religiós. L’encreuament de vies a sota el monument de l’Àngel ocuparia una extensió de 4 camps de futbol. D’allà un ramal pel damunt de la Riera Passapera té un viaducte amb pilars de més de tretze metros per acabar reposant al costat de les instal·lacions de Transport Pujol S.L. que disposarà d’una rotonda a davant mateix de casa seva per accedir a la perllongació de C-32. Aquest detall potser és clau per entendre millor la seva postura.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *