POLÈMICA va de listillo el regidor de l’Ajuntament de Blanes?

Les informacions interessades del regidor d’ERC de Blanes, Albert Sanz, en relació a les escoles bressol del municipi.

El regidor Albert Sanz es posa medalles per una suposada bona “gestió” mentre critica als grups de l’oposició.

ICV-EUiA i Batega per Blanes es mostren indignats davant l’aprofitament per part de l’equip de govern de les iniciatives presentades pels grups de l’oposició.

Imatge ERC

 

NOTA DE PREMSA.- Aquesta darrera setmana hem assistit tant a les xarxes com a la premsa a un reguitzell de missatges en el que el membre de l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, el regidor Albert Sanz (ERC),  per un costat es posa medalles per la seva “gestió” per donar sortida al conflicte de les escoles bressol i per l’altre aprofita per tocar el crostó als partits de l’oposició.

Resulta que fa uns mesos, quan les treballadores de l’escola bressol de la Plantera van intentar parlar amb aquest regidor i no van trobar resposta adequada, aquestes es van adreçar als nostres grups municipals per aconseguir trobar sortida al seu conflicte. Quan al cap d’uns dies aquesta informació va arribar a oïdes de l’equip de govern, l’Albert Sanz va publicar que feia mesos que hi estaven treballant. Una informació falsa ja que des de feia un parell de mesos el nostre grup, Batega i la CUP ens vam reunir amb elles.

Com que el tema no es desencallava, els membres de l’AMPA, amb pares i mares del centre de l’escola bressol van presentar en el ple municipal del mes de juny una moció per aconseguir modificar i millorar les condicions de treball i gestió de les treballadores, de l’AMPA i dels infants en relació a l’empresa que gestiona el centre.

Curiosament aquesta moció, al ple del 28 de juny, va ser rebutjada per part de tot l’equip de govern (PSC, CiU, ERC + PP) i Ciutadans –per cert Ciutadans es pot afegir al oportunisme doncs després de rebutjar la moció ara treu un comunicat per criticar a ERC–. La proposta alternativa proposada per l’equip de govern al ple, desprès de rebutjar la moció,  va ser que esperesin a la redacció d’un nou plec de clàusules aplicable a les escoles bressol.

Això no es pot considerar una proposta alternativa, ja que ara finalitza el contracte i cal fer la licitació publica de la gestió de les escoles bressol.

Per tal d’aclarir aspectes de la licitació que no estaven prou clars, la regidora Dolors Rubio es va reunir diversos cops amb l’àrea d’intervenció i, tot i això, el dilluns 3 a les 11 h del matí encara teníem molts dubtes al respecte.

El dia 4 de juliol rebem un coreu convocant a una presentació del nou plec pel dia 5 a les 18 h i rebem el nou plec el mateix dia 5 a les 16,29 h i a la presentació se’ns comunica que tenim fins el dia 7 a les 14 h per fer al·legacions.

A la reunió de dimecres 5, la nostra regidora Dolors Rubio no va poder assistir ja que oficiava un casament a la mateixa hora. Circumstància que es va comunicar a l’Ajuntament sense obtenir cap resposta. Al dia següent a les 9 del mati vam anar a consultar, per fi, l’expedient que portàvem reclamant i que no se’ns havia aportat sencer i a informar-nos de la reunió del dia anterior.

El 6 de juliol s’aprova, per urgència, a la Junta de Govern un nou plec de condicions per les escoles bressol i l’endemà, mitjançant un correu electrònic, es comunica als regidors que tenen a la seva disposició les reclamacions i instancies presentades en relació a aquest tema i que s’esperen les aportacions dels diversos grups municipals.

Per presentar aquestes aportacions es dona als regidors 24 h. Davant les queixes a Twitter sobre aquesta actuació per part del regidor Victor Catalan (ICV-EUiA), l’Albert Sanz respon retreient la no assistència dels regidors d’aquest grup a la Junta de Govern, convocatòria que es va fer nomes 24 h abans de la celebració de la Junta.

Malgrat aquests fets els nostres grups municipals, de la ma de la regidora Dolors Rubio, van presentar el dia 7 una sèrie d’al·legacions al plec de les escoles bressol, sense haver rebut cap resposta fins el dia d’avui.

Des de ICV-EUiA i Batega per Blanes volem manifestar que, tot i que ja comencem a estar mes que acostumats en el que portem de legislatura que l’equip de govern s’adjudiqui els mèrits de assumptes que han treballat i presentat els grups de l’oposició, ens sembla indignant aquest aprofitament i que mostra la poca fiabilitat de les declaracions públiques que es fan, amb un evident intent de minimitzar les aportacions i la feina feta pels grups de l’oposició per tal de fer un Blanes millor.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *