Ple de l’Ajuntament setembre 2020

DARRERA HORA

El ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir al vespre ha aprovat les noves prescripcions del POUM, el Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Blanes, una eina indispensable per poder tirar endavant la planificació urbana de la vila. Es tracta del text refós, un nou redactat que incorpora les prescripcions dictades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona de principis del passat mes d’agost.

Aquest va ser el tema més destacat de l’ordre del dia, i es va aprovar per 19 vots a favor (ERC, PSC, BECP, JxB i el regidor no adscrit) i 2 abstencions de C’s. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern, va defensar aquest punt recordant que els tres punts més destacats que s’han introduït tenen a veure amb el barri del Puig de la Dona, el Pla Parcial Costa Brava i el polígon discontinu de Sant Joan.

El nou POUM de Blanes podria ser vigent abans que finalitzi el 2020

Rosa Aladern també va avançar que ara el procés seguirà a l’espera que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona doni el seu vistiplau perquè el nou POUM de Blanes pugui estar aprovat abans que finalitzi aquest any. Les previsions amb què es treballa és que la propera reunió de la comissió, prevista per mitjans de novembre, el text prosperi i pugui ser vigent abans que finalitzi el 2020.

El nou text ha incorporat les consideracions emeses per diverses institucions i organismes nacionals i estatals: la Secretaria General de Infraestructures del Ministeri de Foment, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, i l’Agència Catalana de l’Aigua. L’aprovació provisional del POUM que ara ha incorporat el text refós es va fer el 22 de febrer del 2019, encara en l’anterior mandat.

El següent punt a l’ordre del ple anava lligat al nou text refós del POUM, més concretament amb un dels tres punts que s’ha modificat, i es va aprovar amb la unanimitat de tots els regidors i regidores. Es demanarà al conseller de Territori i Sostenibilitat que, acollint-se a una excepcionalitat, per raó d’interès general, es pugui considerar zona urbana el Puig de la Dona, i així portar els serveis urbans que fan falta.

La sessió plenària del mes de setembre també va aprovar el Compte General de l’exercici pressupostari 2019 per 19 vots a favor (ERC, PSC, BECP, JXB i el regidor no adscrit) i 2 abstencions de C’s. Al llarg de la sessió també es va aprovar, novament amb la unanimitat de tots els grups, l’aprovació de les bases reguladores de la convocatòria de la subvenció per a la gestió integral de les colònies de gats de Blanes.

En l’apartat de mocions, Ciutadans finalment va decidir retirar la que havia presentat en contra de l’ocupació il·legal d’habitatges ja que segons va explicar el seu portaveu, Cristhian Ortiz, l’equip de govern havia estat intentant boicotejar-la durant les darreres hores. Per la seva banda la proposta d’acord del PSC per reactivar el Consell Municipal de les Persones Grans i del premi ‘Àuria Maresa’ va prosperar amb la unanimitat de tothom després que es va introduir un canvi respecte aquest darrer aspecte.

Per segon ple consecutiu, la CUP de Blanes va introduir una pregunta per escrit després del primer torn dels Precs i Preguntes, en què els regidors i regidores poden interpel·lar l’equip de govern sobre les qüestions que vulguin. Val a dir que la novetat de la sessió plenària d’ahir va ser que, per primer cop des que els plens es fan telemàticament, Ràdio Blanes va recuperar l’emissió en directe.

Com és habitual des que va començar la pandèmia, el passat mes de març, la sessió plenària es va haver de fer online i no presencialment. Es va emetre en directe per streaming al perfil de Facebook de l’Ajuntament de Blanes. Tots els regidors i regidores, així com la Secretària Accidental i l’Interventor de l’Ajuntament, van participar telemàticament llevat de l’alcalde, Àngel Canosa, que va seguir la sessió des de la Sala de Plens.

Nota de premsa de l’AJUNTAMENT

Rebuda el 25/9/2020


Inclou les noves prescripcions per aprovar el POUM.

La sessió plenària tindrà lloc demà dijous a les 7 de la tarda, serà telemàtic i també inclourà el Compte General de l’exercici pressupostari 2019. 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Nota de premsa de

l’AJUNTAMENT

Rebuda el 23/9/2020

L’Ajuntament de Blanes ha convocat per demà dijous dia 24 el Ple Municipal Ordinari corresponent a aquest mes de setembre. El tema més destacat inclòs a l’ordre del dia és l’aprovació del text refós del POUM, el Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Blanes, un nou redactat que ha incorporat les prescripcions dictades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona del passat mes d’agost.

El 22 de febrer del 2019, encara en l’anterior mandat, es va aprovar provisionalment el POUM amb el tema dels càmpings com a rerefons. L’agost de l’any passat, ja en l’actual mandat, es va aprovar provisionalment un nou text refós que incloïa les consideracions emeses per diverses institucions i organismes nacionals i estatals: la Secretaria General de Infraestructures del Ministeri de Foment, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, i l’Agència Catalana de l’Aigua, entre d’altres.

Ara, en base a les prescripcions emeses per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, el Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha redactat un nou text refós, que dijous portarà a la consideració del plenari. Es tracta de diverses adequacions relacionades amb el barri del Puig de la Dona, el Pla Parcial Costa Brava i el Polígon Industrial, entre d’altres.

Altres qüestions

El ple municipal d’aquest proper dijous també inclourà, entre d’altres qüestions, l’aprovació del Compte General de l’exercici pressupostari 2019, així com una proposta de l’Àrea de Medi Ambient per subvencionar la gestió integral de les colònies de gats del municipi. Per últim, els dos darrers punts de l’ordre del dia els composen dues mocions.

La primera l’ha presentat el grup municipal de Ciutadans per demanar l’elaboració d’un pla municipal contra la ocupació il·legal d’habitatges. La segona proposta d’acord és del Partit dels Socialistes de Catalunya, i demana dues qüestions relacionades amb la gent gran. D’una banda, que es reactivi el Consell Municipal de les Persones Grans, i de l’altra que es formulin els criteris que regularan la concessió del Premi Àuria Maresa.

Com és habitual en totes les sessions ordinàries, el darrer punt de l’ordre del dia serà l’apartat de Precs i Preguntes obert a la participació de tots els regidors i regidores. El ple municipal d’aquest proper dijous començarà a les 7 de la tarda, serà telemàtic, i es podrà seguir en directe per streaming a través del perfil Facebbok de l’Ajuntament de Blanes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *