Ple de l’Ajuntament de Blanes octubre 2019

L’Ajuntament de Blanes rebutja la moció de C’s que demanava condemnar la violència dels CDR.

El punt més destacat que es portava al plenari, demanar al PUOSC una subvenció per dos projectes urbans, s’ha hagut de retirar de l’ordre del dia per manca de suport de la oposició. 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 30.102019

Un dels temes que ha generat més tensió en la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada avui dimecres ha estat la moció presentada per Ciutadans en què es demanava condemnar la violència dels CDR i el terrorisme en democràcia. La proposta d’acord incloïa una defensa per la tasca desenvolupada aquests darrers dies per les forces de seguretat: Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

La moció l’han rebutjat 14 vots en contra: 4 d’ERC, 5 de Blanes en Comú Podem, 3 de Junts per Blanes i 2 dels regidors del PSC, que ha donat llibertat de vot als seus cinc regidors i regidores. Per la seva banda, els 4 vots a favor que hi ha hagut els han exercit Ciutadans, així com una de les regidores del PSC. Per últim, també hi ha hagut dues abstencions, manifestades per la resta d’edils socialistes.

Ple extraordinari

El tema més destacat que estava inclòs d’antuvi a l’ordre del dia, demanar al PUOSC una subvenció per impulsar dos projectes urbans, s’ha hagut de deixar sobre la taula. Així ha estat per manca de suport de la oposició, que han votat en contra de la modificació de crèdit prèvia a l’aprovació del punt específic del PUOSC.

Al terme del ple, en l’apartat de Precs i Preguntes, l’alcalde ja ha avançat que se seguirà treballant els propers dies amb tots els grups polítics aquest tema, amb l’objectiu que es torni a convocar un ple extraordinari per a la seva aprovació. El què es vol demanar són sengles ajuts econòmics que sumen un total de mig milió d’euros en el marc del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, pel període 2020-2024.

Els dos projectes pels quals es volen demanar les subvencions al PUOSC estan situats d’una banda al barri de Sa Massaneda, i de l’altra al de Mas Enlaire. El primer d’ells, que compta amb un pressupost total de 616.600 euros, és l’estabilització del talús i el jaciment arqueològic d’Els Padrets, on hi ha restes de la presència dels íbers a Blanes. El segon és per a la primera fase del projecte de remodelació i condicionament de la Plaça 11 de Setembre, que compta amb un pressupost de 800.520 €.

Pla Local de Joventut

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, un altre dels més destacats, que en aquest cas s’ha aprovat per unanimitat, ha estat el Pla Local de Joventut 2019-2023. L’objectiu de l’Ajuntament de Blanes és continuar desenvolupant una política integral que respongui a la realitat juvenil del municipi. Per això, s’ha fet un procés participatiu, en el qual es van realitzar un seguit de trobades per establir prioritats.

També ha prosperat per unanimitat l’aprovació inicial del projecte de Pla Parcial de Delimitació per a l’ampliació de Peixos Ros. Per la seva banda, la resolució d’al·legacions i aprovació definitiva de la modificació de diversos articles del Reglament d’Ús de les instal·lacions esportives municipals, s’ha aprovat amb 17 vots a favor de totes les forces polítiques excepte C’s, que ha votat en contra.

Un altre dels temes que ha generat l’interès i aportacions de les diverses forces polítiques ha estat la moció presentada per l’Agrupació Participativa de Blanes (APB) per a la creació d’un Museu Municipal. El punt s’ha aprovat per 17 vots a favor i 3 abstencions dels regidors de C’s. Per últim, cal apuntar la intervenció puntual que hi ha hagut dels membres de la Plataforma per uns Barris Més Segurs.

Al llarg del ple l’alcalde ha interromput el debat durant uns segons per demanar-los que retiressin la pancarta amb el seu lema que han desplegat, cosa a la qual s’han avingut ràpidament. Àngel Canosa els ha recordat que l’exhibició de pancartes durant el ple no està permès, i els ha convidat a participar en l’apartat de Precs i Preguntes, opció que no han usat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *