Planxa i pintura per l’estació d’autobusos

Inici de les obres de millora a l’estació d’autobusos de Blanes.

  • Els treballs tenen un pressupost de 150.000 euros i una durada de dos mesos. 
  • Les tasques es realitzaran en dues fases i comportaran el tancament de les andanes, a partir d’aquest dilluns, 4 de novembre, i el trasllat provisional de les parades als carrers adjacents. 

Imatge GENCAT

Text de Territori i Sost.

Rebut el 02.11.2019

L’inici de les obres de millora, aquest dilluns, 4 de novembre, de l’estació d’autobusos de Blanes obligarà a modificar de manera provisional els punts de parada dels vehicles. Està previst que els treballs finalitzin la primera quinzena de gener, moment a partir del qual es recuperaran els punts de parada habitual.

Les obres, amb un cost de 150.000 euros, inclouen:

  • la reparació de la pavimentació de la platja d’andanes
  • la millora de la il·luminació i el mobiliari urbà
  • l’actualització de la senyalització

Formen part del paquet d’1,9 milions d’euros per millorar un conjunt d’estacions i de parades d’autobusos de tot Catalunya que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Els treballs es duran a terme en dues fases, que obligaran a canviar el lloc on habitualment s’aturen els busos:

  1. Durant la primera fase es realitzaran les millores a la zona d’andanes del costat de la platja de maniobres de manera que els vehicles que habitualment s’aturen en aquest espai ho faran en una parada provisional situada a l’avinguda Catalunya.
  2. Durant la segona fase, l’afectació es produirà a la zona d’andanes de l’avinguda Catalunya.

Podeu veure els mapes amb les diferents afectacions i ubicacions provisionals dels busos.


ALTRES FONTS

Les obres a l’estació de busos de Blanes obliguen a traslladar les parades als carrers adjacents.

Els treballs s’allargaran fins a la primera quinzena de gener i compten amb un pressupost de 150.000 euros. 

Text de l’agència ACN

Rebut el 02.11.2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat comença aquest dilluns les obres de millora de l’estació de busos de Blanes (Selva) i això obligarà a tancar les andanes i traslladar les parades als carrers adjacents. Les obres es divideixen en dues fases i inclouen la reparació del paviment de totes les andanes, la millora de la il·luminació i el mobiliari urbà i l’actualització de la senyalització. El cost previst arriba als 150.000 euros i es preveu que de cara a la primera quinzena de gener ja estiguin enllestides. Aquests treballs s’inclouen en un paquet de millora de quinze estacions de busos d’arreu de Catalunya.

En la primera fase, es treballarà en la zona posterior de l’estació, on acostumen a maniobrar els vehicles. Per aquest motiu, els busos que habitualment s’aturaven en aquest punt, ho faran en una parada provisional a l’avinguda Catalunya, mentre que la parada de taxis i del tren turístic estarà al carrer de Lluís Companys.

En la segona fase, ja s’obriran les andanes de la part posterior de l’estació i la parada de taxis i del tren turístic tornarà a la seva ubicació inicial. De tota manera, es mantindrà la parada provisional de l’avinguda de Catalunya per els vehicles que normalment encotxen i desencotxen a la banda de l’estació més propera a l’avinguda de Catalunya.

 


ALTRES FONTS

L’Estació d’Autobusos de Blanes, en obres durant dos mesos.

La Generalitat de Catalunya està fent unes obres de millora per millorar i adequar el paviment, la reparació de murs cortina i altres arranjaments complementaris. 

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 02.11.2019

Des de finals del mes d’octubre, i almenys durant dos mesos, la utilització de l’Estació d’Autobusos de Blanes està parcialment afectada, a causa d’unes obres de remodelació que s’hi estan fent. L’actuació inclou la reparació de la pavimentació de la zona on hi ha les andanes per accedir als autobusos, i també es millorarà el mobiliari, la il·luminació i l’actualització de la senyalització.

Per aquest motiu, mentre durin les obres s’han habilitat zones amb parades de bus provisionals perquè els usuaris i usuàries puguin seguir utilitzant aquest nucli d’aturada que hi ha a les línies de bus urbanes i interurbanes de Blanes. Situada al barri de la Plantera, molt a prop dels barris d’Els Pins i el Racó d’en Portas, l’Estació d’Autobusos de Blanes es va inaugurar l’any 2000, i va ser una de les primeres en incloure un servei de ‘Biciberg’, per a custodiar bicicletes en un dipòsit soterrat.

L’Estació d’Autobusos de Blanes disposa d’un edifici on hi ha els serveis habituals, així com sis andanes amb una marquesina, i una zona d’aparcament per a taxis i d’espera per a autobusos. Les obres les està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i forma part del projecte de remodelació global que inclou 15 estacions d’autobusos d’arreu de Catalunya, entre elles la de Blanes.

El cost d’execució material (PEM) de les actuacions que s’estan fent a l’estació de Blanes puja a prop de 100.000 €, mentre que el cost d’execució per contracta (PEC) és de més de 142.000 €. Les altres estacions d’autobusos incloses al projecte de millora són: La Seu d’Urgell, Olot, Torroella de Montgrí, Sabadell, Vic, Sant Feliu de Pallerols, Tossa, Amposta, Tortosa, Quatre Camins, Reus, Tarragona, Igualada i Valls.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *