Planificació urbanística a esquenes del poble

La CUP de Blanes demana un debat ciutadà real i vinculant per definir el model de ciutat pels propers anys.

La formació denuncia que el model urbanístic i territorial de Blanes s’està definint a porta tancada sense contemplar propostes alternatives.

 
NOTA DE PREMSA CUP BLANES.- Fa uns mesos l’Ajuntament de Blanes va posar en marxa els treballs per refer el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), motivat per una sentencia del tribunal superior de justícia de Catalunya que va declarar nul l’actual Pla Urbanístic, aprovat el 2010.

El POUM és la normativa que regirà el model de desenvolupament i creixement del nostre municipi, definint el model de poble pels propers anys. Així doncs, es tracta d’un Pla que condiciona molts dels aspectes que repercuteixen directament en la vida dels blanencs i blanenques, com ara les polítiques d’habitatge, mobilitat, equipaments, la relació del municipi amb l’entorn natural, la qualitat de l’espai públic, entre d’altres.

La CUP de Blanes ha denunciat que, tal com han anat avançat els treballs de modificació del POUM, ara s’ha arribat gairebé al final del camí amb tres propostes que l’Ajuntament ha posat sobre la taula. Per la formació independentista cap d’elles suposa una alternativa real al model de poble actual. En aquest sentit, el portaveu municipal de la CUP, Jaume Pujadas, ha manifestat que “en realitat no s’han presentat tres alternatives a debat, ja que totes defensen models continuistes i no suposen canvis reals en la manera d’entendre urbanísticament i territorialment Blanes”. Pujadas ha afegit que fins i tot una d’elles planteja tornar al Pla Urbanístic aprovat l’any 1981 (PGOU-81), “essent un autèntic frau i un engany a la ciutadania”.
La formació de l’esquerra independentista es desmarca de les tres opcions presentades per l’Ajuntament, denunciant que aposten pel creixement expansiu i desmesurat de la població mitjançant la requalificació d’una enorme superfície de sòl en urbanitzable. Molts dels sectors de creixement planejats al PGOU-81 resten encara pendents de desenvolupar, amb el que la capacitat de crear nous habitatges i equipaments amb el sòl ja incorporat a l’actual teixit urbà és perfectament viable.
La formació blanenca ha fet públic un paquet de propostes per fer de la participació de la ciutadania la peça central de tot aquest procés, avançat cap a un model poble que aposti per la rehabilitació i la reutilització, la plena sobirania energètica i l’autoconsum i que faci de la defensa del territori i l’ecologia l’eix central d’un model de turisme contraposat a l’actual: sostenible, no estacional, respectuós amb el medi ambient i que potenciï els valors ecològics i naturals de l’entorn del municipi, com Pinya de Rosa i el Delta de la Tordera. Un dels portaveus del grup de treball de territori de la CUP de Blanes, Jordi Brunet, ha afegit que “veient que s’està decidint tot d’esquena al poble, el primer que demanem és posar en marxa un debat col•lectiu real i vinculant que compti amb la participació del conjunt de la ciutadania per definir el model de poble que volem”.

 

AL·LEGACIONS CUP BLANES A L’AVANÇ DE PLA DEL POUM

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *