Pimes blanenques i arbitratge de consum

L’Agència Catalana de Consum i PIMEComerç impulsen un codi de bones pràctiques per a les pimes del sector del comerç de Catalunya.

  • Amb el conveni que han signat l’ACC i PIMEComerç, es vol fomentar entre els seus associats l’adhesió al Sistema Arbitral de Consum, a través de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, com a mitjà idoni per a la resolució de litigis. 
  • L’acord contempla un protocol d’accions de cooperació per assolir que les empreses associades excel·leixin en matèria de consum, en àmbits com la formació, la informació i l’atenció als clients, així com en el compromís social i el foment del consum responsable. 
  • Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de l’ACC 2019-2023, que inclou la promoció de convenis de cooperació amb entitats, universitats, col·legis professionals, gremis i organitzacions empresarials per acompanyar i facilitar els coneixements necessaris i distingir i prestigiar els agents que s’impliquin en processos de millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores. 

La directora de l’ACC Beth Abad i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, en la sigantura de l’acord de col·laboració 2019-2021

Font GENERALITAT

Data 15/11/2019

La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, han signat un acord de col·laboració 2019-2021 que contempla un Protocol d’accions de cooperació amb l’objectiu que els associats a la patronal excel·leixin en matèria de consum.

En aquest marc, la directora de l’ACC, Beth Abad, ha ressaltat que aquest conveni “permetrà establir una col·laboració més estreta amb el món empresarial, per oferir formació en matèria de consum i fomentar l’adhesió de les empreses a l’arbitratge, la qual cosa repercuteix positivament en les persones consumidores, ja que d’aquesta manera reben una millor atenció i poden resoldre qualsevol conflicte de consum de manera senzilla i gratuïta”.

De la seva banda, el president Àlex Goñi ha destacat “la il·lusió i les ganes de col·laborar de manera més directa i sòlida amb l’Agència, per potenciar l’arbitratge de consum i difondre el codi de bones pràctiques entre els gremis”.

El protocol inclou diverses accions a impulsar, entre elles posar en valor els codis de bones pràctiques sectorials com a distintiu de valor afegit per a les pimes que s’hi adhereixen. En aquest sentit, es faran sessions de treball amb gremis i associacions sectorials per promoure l’elaboració d’aquests codis de bones pràctiques, i es donarà suport a les entitats adherides en les seves accions de promoció de l’adhesió de les empreses.

D’altra banda, ambdues entitats volen fer difusió del Sistema Arbitral de Consum com a mitjà idoni, i alternatiu a la via judicial, per a la resolució dels litigis en matèria de consum. Per tant, es comprometen a organitzar sessions divulgatives sectorials per donar a conèixer la mediació i l’arbitratge de consum i exposar els avantatges que comporta tant per a les empreses com per als consumidors. En aquest sentit, l’ACC proposarà també àrbitres en representació de PIMEComerç a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya per als diferents òrgans arbitrals que es constitueixin arreu del territori.

L’Agència Catalana del Consum també durà a terme accions encaminades a difondre entre el sector els drets i deures del comerciant en matèria de consum. I finalment, es contempla la realització d’activitats de foment del consum responsable, especialment en matèries sensibles com ara la prevenció del malbaratament alimentari o l’impacte ambiental que provoca la mala gestió de residus.

Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de l’ACC 2019-2023, que contempla la promoció de convenis de cooperació amb entitats, universitats, col·legis professionals, gremis i organitzacions empresarials, per acompanyar i facilitar els coneixements necessaris i distingir i prestigiar els agents que s’impliquin en processos de millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *