Per una factura de l’aigua més justa a Blanes

Els grups municipals ICV-EUiA i Batega per Blanes han presentat al·legacions a les ordenances fiscals per a l’any 2017.

També proposen canvis en la factura de l’aigua i una major pressió fiscal als pisos turístics.

invertir-poco-dinero

 

NOTA DE PREMSA.- El ple extraordinari celebrat a mitjans d’octubre va aprovar provisionalment les ordenances fiscals, les quals congelen la major part de les taxes, impostos i preus públics, amb una pujada del 4% en escombraries i un augment de l’IBI als trams de major valor cadastral de grans establiments comercials, hotels i industries.

Malgrat la decisió de congelar les ordenances fiscals, els dos grups municipals han assenyalat que l’Ajuntament de Blanes té dificultats per tancar els números d’aquest proper any, ja que diverses desviacions no previstes com l’augment de la despesa en escombraries, o l’augment de les despeses del capítol de personal han deixat sense marge l’equip de govern. “Som els primers que volem ajudar el nostre Ajuntament, ja que si no tenim els ingressos suficients, no tindrem diners per fer front a les necessitats socials de la nostra ciutadania”, en declaracions del regidor de la formació Víctor Catalan.

Per aquest motiu, ICV-EUiA i Batega, que ja van demanar al plenari una política fiscal més progressiva en els ingressos per poder arribar una major capacitat pressupostària, han entrat al registre municipal una bateria de propostes per a ser incloses a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

Entre aquestes propostes, destaquen modificacions en la factura de l’aigua per tal de fer-la més justa i progressiva, gravant més els consums més elevats. Actualment, les quotes fixes associades a la factura fan gairebé imperceptible el consum real de l’aigua. Sobre l’aigua, els dos grups recorden que també van associades a la municipalització de l’empresa mixta Aigües de Blanes i la renegociació del contracte d’abastament d’aigua amb ATLL, que explota la dessaladora.

Per contra, proposen també una major pressió fiscal als pisos turístics. Així, en relació a la proposta de les dues formacions de regular els habitatges d’ús turístics, proposen crear un tram nou més elevat en la quota i consum d’aigua, així com en la taxa d’escombraries, a aquests habitatges que són usats com a negoci. D’altre costat, demanen també bonificacions en l’ús de la deixalleria en els usuaris que més la facin servir.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *