PDU Costa Brava primera valoració

EL PLA DIRECTOR DE LA COSTA BRAVA, UN CLAR PAS ENDAVANT, PERÒ INSUFICIENT PER TREURE LA COSTA BRAVA DE LA ZONA DE PERILL.

  • El Pla Director Urbanístic de la Costa Brava proposa eliminar 15.000 dels 22.000 habitatges que revisa. Per SOS Costa Brava aquesta és un clar pas endavant, però manté enormes possibilitats de creixement urbanístic en molts municipis. 
  • La Plataforma està estudiant en detall com afecta les Zones Amenaçades recorregudes per les seves entitats membres. 
  • Aquest dijous l’assemblea ecologista es reunirà per valorar el Pla Director i llançar una campanya d’actes públics d’informació al territori i adhesions. 

Text de SOS Costa Brava

Rebut el 02/12/2019

Amb l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic de Revisió dels Sòls No Sostenibles del Litoral Gironí s’inicia un període de 67 dies d’exposició pública d’aquest pla. Un equip multidisciplinar de tècnics format per arquitectes, ambientòlegs, biòlegs, geògrafs i advocats entre d’altres està estudiant la documentació de l’aprovació inicial per formular al·legacions i seguint reclamant desclassificacions massives de sectors edificables no executats a la Costa Brava i que el Pla no revisa.

Per fer una primera valoració de l’aprovació inicial, l’Assemblea de més de 30 organitzacions de SOS Costa Brava es reunirà aquest proper dijous 5 de desembre a les 19.00 al Centre Cívic Barri Vell de Girona.

El Pla Director aposta per la desclassificació de 91 sectors i la reducció de 50, comportant l’eliminació 15.000 habitatges en conjunt en més de 1.900 Ha de territori. Per a SOS Costa Brava aquesta és un clar pas endavant, però insuficient. El PDU manté la possibilitat de construir 7.000 habitatges als 17 municipis que revisa, amb xifres de reducció molt escasses en poblacions com per exemple Cadaqués on de 952 habitatges potencials es passa a 792, Sant Feliu de Guíxols que passa de 3.542a 3.450, o Tossa de Mar que varia de 1.323 a 1.170 nous habitatges a construir.

D’altra banda, amb la informació publicada el destí de les zones amenaçades recorregudes per SOS Costa no és majoritàriament satisfactori. Sectors emblemàtics com Rodors (3 sectors) a Pals, Aiguafreda de Begur i Cala Morisca de Tossa, seran desclassificats i s’extingiran les possibilitats d’edificar-hi. Però es donen per bons Sa Guarda de Cadaqués, s’Antiga de Begur o Riera de Molinets a Santa Cristina d’Aro malgrat es redueix.

Per tot això, SOS Costa Brava engegarà una campanya d’actes públics d’informació al territori, per explicar com es plasmarà aquest nou model urbanístic a cada municipi, i animarà ciutadania i institucions a adherir-se a les al·legacions que presentarà.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *