PAHC Blanes lloguer social per llei

LA PAHC BLANES EXIGEIX A L’ AJUNTAMENT L’ APLICACIÓ URGENT DEL NOU DECRET LLEI D’HABITATGE DEL PARLAMENT

Imatge PLATAFORMA D’AFECTAS PER LA HIPOTECA I EL CAPITALISME

Nota de premsa de la PHAC Blanes

Rebuda el 9/2/2020

L’ Ateneu Popular de Blanes s’ha omplert aquest cap de setmana per escoltar les explicacions de l’advocada Núria Vilarnau del Col.lectiu Ronda i els activistes Rafa García i Marta Afuera amb intervencions i preguntes dels assistents sobre el nou Decret Llei 17/2019 de Mesures Urgents per Millorar l’Accés a l’Habitatge aprovat al Parlament de Catalunya la setmana passada.

La PAHC BLANES ha dut a terme aquest dissabte un acte per informar i debatre sobre el nou decret amb les persones afectades. Des d’aquest col·lectiu exigeixen als Jutjats, Generalitat i Ajuntaments un estricte compliment de la normativa sobre habitatge que protegeix a les persones més vulnerables aprovada pel Parlament de Catalunya, així com la resta de lleis que protegeixen els Drets dels Infants i el Dret a l’Habitatge.


El nou Decret Llei obliga als bancs i grans tenidors -propietaris de més de 15 habitatges- a oferir un lloguer social a les persones i famílies vulnerables que han ocupat un habitatge abans del 30 de juny de 2019. I preveu sancions de 1.000€ mensuals si els bancs o grans tenidors incompleixen la seva obligació legal.


Per aplicar correctament el nou Decret d’Habitatge que ja està vigent, les àrees d’Habitatge i Serveis Socials dels Ajuntaments i la Generalitat han d’adaptar els seus protocols urgentment tant pel que fa als processos de desnonaments com a l’hora d’aplicar les sancions si és que els bancs, fons voltors i empreses que tenen més de 15 habitatges incompleixen la llei quan no ofereixen lloguers socials i mantenen els habitatges desocupats. S’amplia també la facultat dels Ajuntaments i la Generalitat d’expropiar l’ús dels habitatges buits de grans tenidors.

Entre moltes més mesures en defensa del Dret a l’Habitatge es fixa un termini d’un any a partir de l’entrada en vigor perquè els ajuntaments, com el de Blanes en aquest cas, inscriguin en el Registre de Plantejament Urbanístic l’inventari de béns i drets que integren el patrimoni públic del sòl i d’habitatge respectiu i el seu balanç de situació.

La PAHC BLANES ja ha sol·licitat una reunió amb l’Ajuntament de Blanes (ERC-BECP) per parlar d’aquests canvis i de com afectarà a les famílies i persones que pateixen l’emergència habitacional al municipi.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *