Novetat. La biografia de Carl Faust

Creador del Jardí Botànic Marimurtra.

“Marimurtra, la república dels biòlegs’ és el resultat d’una recerca profunda en el personatge duta a terme per l’historiador Eduard Puigventós. 

Imatge portada de la Biografia de Faust

FUNDACIÓ CARL FAUST

Comunicació rebuda el 17/06/2020

Carl Faust va ser un empresari i filantrop alemany establert a Barcelona a finals del S. XIX per negocis, i que va trobar a Blanes i a la Costa Brava el racó perfecte per dur-hi a terme el seu somni: crear un jardí botànic de referència internacional. El 1951, un any abans de morir, va crear la fundació que porta el seu nom per donar continuïtat a aquest seu gran projecte vital. Actualment, la Fundació Carl Faust és la propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra i duu a terme diferents projectes divulgatius, de recerca i conservació seguint els designis del seu creador.

Carl Faust, però, és una figura encara poc coneguda de la qual la Fundació en vol reivindicar tant els valors com els principals punts vitals. Per això ara presenta una extensa biografia que aprofundeix en la vida de Carl Faust, el seu entorn, els seus motius, objectius, etc.

Aquest projecte biogràfic ha estat conduït durant els darrers tres anys per l’historiador Eduard Puigventós, qui ha recorregut a diferents fonts historiogràfiques per dur-lo a terme com ara arxius públics i privats, l’extensa documentació epistolar del propi Carl Faust, publicacions d’època, etc. Tot plegat per oferir un detallat recompte de la vida d’aquest personatge extraordinari que va aconseguir realitzar una aportació excepcional al seu entorn a través d’un període històric convuls a cavall d’un canvi de segle, de dues guerres mundials i una de civil, entre altres dificultats. El resultat ha estat una biografia que porta per títol ‘Marimurtra, la república dels biòlegs’, fent al·lusió a una coneguda sentència que Faust va fer en una carta a XXX, a qui li explicava amb quin objectiu va crear el Jardí Botànic Marimurtra.

El llibre ha estat editat per l’editorial acadèmica Documenta Universitària i es pot adquirir físicament a la botiga del Jardí Botànic Marimurtra, i també a la botiga virtual de Marimurtra.


La Fundació Carl Faust preveu enllestir diverses presentacions del llibre just per al període de després dels mesos d’estiu i sempre que les circumstàncies sanitàries ho permetin.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *