Nou Pont a la Tordera en 10 mesos

Entre Malgrat i Blanes.

El Govern aprova la reconstrucció. 

Imatge AGENTS RURALS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Informa AGÈNCIA ACN

Data 25/02/2020

El consell executiu de la Generalitat ha acordat aquest dimarts declarar l’emergència de l’obra de reconstrucció del pont sobre el riu Tordera entre Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes (Selva). Aquest pont va caure durant les inundacions del temporal Gloria el 21 i 22 de gener. Per aquest pont hi circulaven diàriament uns 8.000 vehicles. Ara, el Govern ha decretat l’emergència de l’obra per tal de poder accelerar els processos. De fet, ja s’han iniciat les tasques prèvies de la reconstrucció i es preveu que les obres tinguin un termini d’execució de 10 mesos. El cost previst del nou pont és de 5,3 MEUR i es situarà en el mateix punt on estava fins ara.

La Generalitat ha posat fil a l’agulla en la reconstrucció del pont entre Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes (Selva) després que aquest dimarts hagi declarat l’emergència de l’obra. Aquest tràmit permetrà prioritzar el projecte estalviant-se tràmits burocràtics i es preveu que en deu mesos el pont ja estigui enllestit.

El pont entre aquestes dues localitats va cedir durant les inundacions del 21 i 22 de gener arran del temporal Gloria. Això va comportar que la connexió entre els dos municipis quedés tallat, tot i que es calcula que diàriament hi circulaven uns 8.000 vehicles de mitjana.

De moment, el Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha iniciat les tasques prèvies de construcció. El nou pont s’ubicarà en el mateix punt que estava abans i tindrà una longitud de prop de 220 metres i una amplada de 13m. El Govern calcula que el projecte costarà 5,3 milions d’euros.

Aquest acord del Govern arriba un dia abans que diversos municipis de la Costa Brava Sud facin una roda de premsa conjunta per demanar a les administracions que agilitzin els tràmits per reconstruir tots els desperfectes ocasionats pel temporal Gloria. L’obertura del nou pont sobre la Tordera coincidirà amb la finalització de les obres del pont per al tren, que Adif ja va anunciar que tindria arreglat el mes de desembre.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *