Ni domat, ni doblegat, ni domesticat. Acte a Blanes

  • Èxit de participació a l’homenatge a Marcelino Camacho

marcelino UJCE de Rivas

En el marc del centenari del naixement de Marcelino Camacho, el PSUC Viu, referent a Catalunya del Partit Comunista d’Espanya, juntament amb les Comissions Obreres de Comarques Gironines han volgut homenatjar també la seva figura, cabdal en la lluita per la democràcia, especialment durant la llarga nit franquista. Imatge UR


Font

Comarques Gironines PSUC Viu

Us fem arribar, des del nucli del PSUC Viu de comarques gironines, la nota de premsa de l’acte que s’ha celebrat avui, diumenge 20 de maig, en homenatge a Marcelino Camacho al Teatre de Blanes.

Nota de premsa rebuda el dia 20.05.2018 a les 22:10 hores


Amb un Teatre Municipal ple a vessar, CCOO i el PSUC Viu de Comarques Gironines han homenatjat aquest diumenge 20 de maig a l’històric dirigent comunista i ex-secretari general de l’organització sindical.

L’acte ha comptat amb l’inestimable presència de Yenia Camacho, filla del Marcelino i de la Josefina Samper, militant comunista i feminista, que ens va deixar fa uns mesos i que ha estat present a totes les intervencions per haver estat “la gran dona al costat, i no darrere, d’un gran home” com en Marcelino.

Han intervingut també els dirigents de les CCOO del territori: Bartomeu Compte, secretari general de les Comissions Obreres de Girona, i Carme Bosch, activista per unes pensions dignes i històrica fundadora del sindicat al territori.

D’altra banda, i en representació de la direcció del PCE, també ha dirigit unes paraules Javier Moreno.

Els organitzadors han agraït “molt especialment” el suport i l’acollida de l’Ajuntament de Blanes i l’alcalde, Mario Ros, que ha obert l’acte donant la benvinguda als assistents. En finalitzar, ha obsequiat Yenia Camacho amb una placa ceràmica amb l’escut de la ciutat.

En declaracions de l’Eduard Navarro, secretari general del PSUC Viu,

“homenatges com aquests no són només un acte de justícia vers als homes i dones que varen lluitar pels drets i llibertats que tenim avui, sinó també un moment per reivindicar la necessitat urgent de recuperar la memòria democràtica d’aquest país, que encara avui és una assignatura pendent”.

La Comissió del Centenari de Marcelino Camacho està preparant altres actes a Catalunya i a la resta de l’Estat, així com la presentació d’un documental sobre la figura d’aquest lluitador incombustible que va dedicar la seva vida a construir un món més just.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *