Municipals. Sostenibilitat i polítiques ambientals

DARRERA HORA

Mia Ametller navega en caiac per demanar el canal de varada i promocionar els esports nàutics

Font JUNTSxBLANES

Nota de premsa rebuda el 22/05/2019

La candidata de Junts per Blanes, Mia Ametller, va navegar ahir en caiac per tal de reclamar la construcció d’un canal de varada i promocionar l’esperit nàutic de la vila. L’alcaldable, acompanyada del número dos de la llista Joel Comas i altres membres de la candidatura, va fer una petita ruta per mar obert per reivindicar els vincles marítims de Blanes.

Junts per Blanes aposta per la creació d’un canal de varada públic al costat del Club de Vela Blanes per tal de potenciar els esports nàutics al poble. La idea és apropar, alhora, l’oferta dels esports marítims als turistes i visitants.

Actualment, les petites embarcacions han d’utilitzar el canal de varada que és a la platja de S’Abanell, molt allunyat tant del port com de la zona del Club de Vela, que és on es poden llogar els equipaments lúdics de navegació.


DARRERA HORA

Junts per Blanes canta a la cultura i al benestar dels més grans

Font JUNTSxBLANES

Nota de premsa rebuda el 21/05/2019

La plataforma transversal Junts per Blanes va explicar ahir les seves propostes en matèria de cultura i d’acció social per als més grans durant una cantada d’havaneres del grup blanenc Cabotatge. A l’acte, celebrat a la Plaça de l’Església i al qual hi van assistir unes 200 veïnes i veïns de la vila, també hi va participar l’exconsellera de Salut i dirigent socialista Marina Geli.

L’alcaldable Mia Ametller va afirmar que “Junts per Blanes treballarà per a les tradicions i la cultura popular! Defensarem les nostres arrels i els nostres artistes, ja siguin literaris, pictòrics, folklòrics… Perquè són els agents que donen valor al nostre patrimoni cultural”.

Ametller va recordar que “som a la plaça del palau dels vescomtes de Cabrera. Recordem també que la parròquia fa 700 anys i és un gran patrimoni del nostre poble! I ho fem amb les havaneres, la música que ens recorda les migracions de centenars de blanencs que van haver de marxar al segle XIX a Cuba o Puerto Rico a buscar-se la vida”.

Mentre que l’equip de Junts per Blanes “impulsarà l’oferta de treball pels més joves”, també plantejarà una “oferta lúdica pels més grans. I crearem espais on pugueu ballar i passar-ho bé. Però sobretot us volem retornar tot allò que heu donat al poble, i no ens oblidarem del vostre benestar”, va reblar la futurible alcaldessa.

Geli va anticipar que aquest diumenge “hem de triar entre país o partit, entre ciutat o partit, entre junts o dividits, entre llibertat per decidir o repressió”. Després va agregar que “Blanes no té un govern sòlid des de fa temps, i se’l mereix”. “L’aventura de Junts és extraordinària perquè ens uneix. Anem Junts per Catalunya i Junts per Blanes”, va concloure.

La candidatura encapçalada per Ametller potenciarà el Consell Municipal de la Gent Gran com a òrgan que vetlli per garantir el seu benestar i la seva socialització. Així com per incentivar la creació d’espais de trobada i d’oci.

En el vessant cultural, Junts per Blanes treballarà per restaurar la Llotja Vella del port i crear-hi l’Espai Pòrtic, per potenciar Blanes com a capital marítima del vescomtat de Cabrera i fer més visibles els vincles històrics amb el mar. Uns altres espais que treballarà per dinamitzar són la Casa Oms i la Sala Garcia-Tornel com a aparadors culturals i de creació per als artistes locals. També promocionarà Casa Saladrigas perquè permeti una programació de prestigi i un intercanvi cultural amb artistes d’altres municipis.

A més, la marca de Junts per Catalunya a Blanes potenciarà el Carrer del Lloro com a espai que posi en valor el patrimoni literari de la vila, vinculada a grans autors com Joaquim Ruyra o Roberto Bolaño.


La candidata de Junts per Blanes es mulla pel medi ambient.

Drets de còpia JUNTS PER BLANES

Font JUNTSxBLANES

Nota de premsa rebuda el 20/05/2019

La candidata de Junts per Blanes, Mia Ametller, va participar divendres a la recollida de brossa del delta del riu Tordera impulsada per la Brigada Activista del Salabret, que lidera Joan Olivet. El grup de voluntaris, entre els quals hi havia altres membres de la candidatura, com el número dos Joel Comas i la número tres Mònica Rabassa, va poder omplir fins a tres bosses d’escombraries plenes de deixalles malgrat la pluja constant.

En matèria de medi ambient i sostenibilitat, Junts per Blanes:

  1. Vol mantenir i ampliar la xarxa d’espais verds del municipi, fent que conflueixin en un pulmó verd que sigui un espai de trobada i oci de ciutadans i visitants
  2. Així, també impulsarà la continuïtat del camí de ronda per posar en valor el patrimoni cultural i natural de la Costa Brava.
  3. Un altre punt és potenciar Blanes com a ciutat botànica a través d’iniciatives com Vila Florida o la senyalització de la flora.

A més, la candidatura transversal treballarà per fer polítiques ambientals i per fomentar una actitud respectuosa envers el medi ambient i els animals mitjançant campanyes de sensibilització ciutadana.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *