Municipalització del transport urbà de Blanes

PLANO-BUS-URBA

 

A proposta de ICV-EUiA

  • Aquest 2016 finalitza la segona pròrroga del contracte del bus urbà i actualment es troba en preparació el plec de condicions que ha de fer una proposta de sortida del servei de bus.
  • El grup municipal ecosocialista proposa també la recuperació dels serveis i línies retallades l’any 2011, com la L9, la L2 i la L4.

 

NOTA DE PREMSA ICV-EUiA.- El 31 de desembre de 2014 va finalitzar la concessió del servei del transport urbà que, des del 1993 gestiona Transports Pujol & Pujol. En paral·lel, ICV-EUiA va dur al plenari la iniciativa per mancomunar entre Blanes i Lloret el transport urbà., que va ser aprovada. Des d’aleshores, però, ambdós municipis han seguit ritmes diferents en l’adjudicació del seu servei de bus (per la part lloretenca, sota una sentència del TSJC). En el cas de Blanes, a finals de l’any anterior es va aprovar una segona pròrroga del contracte, ja que els treballs de redacció de la plica no s’havien fet.

En aquest sentit, el grup municipal d’ICV-EUiA aposta per la municipalització del servei de bus urbà a través de l’empresa municipal Blanes Mediambient. Segons el regidor responsable de l’àmbit de Mobilitat del grup, Víctor Catalan, el fet municipalitzar el servei “suposarà una millora del servei, ja que l’afany de retallar constantment ha fet perdre un milió d’usuaris de l’any 2011 a l’any 2014. Retallar el cost del servei no vol dir directament rebaixar el seu el cost, ja que ens hem quedat sense usuaris i avui el transport urbà, vist com un negoci i no com un servei públic, està absolutament en precari”.

Tanmateix, els regidors i regidores de la formació d’esquerres proposen que el plec de condicions tingui com a partida el servei de bus existent l’any 2011, quan el govern del PSC, amb els vots favorables de CiU, va retallar la L9 i privatitzar la línia 4, que era municipal. Per Catalan “a Blanes PSC-CiU han privatitzat les línies 1 i 4, amb més beneficis, i han retallat línies que donen servei als barris, com la 2 i la 9”. La proposta suposaria recuperar 2 autobusos a la L2 i 2 autobusos a la L9. Actualment funcionen amb 1 vehicle cadascuna de les línies, fet que suposa un temps d’espera de pas de 40 minuts a l’hivern i prop d’una hora a l’estiu. Amb aquesta proposta, es reduiria el temps d’espera i freqüència de pas a la meitat.

En aquest sentit, el grup municipal va demanar en el darrer plenari la convocatòria de la Comissió de Transports i Mobilitat de l’Ajuntament per treballar la proposta inicial per a regular la nova dècada del transport urbà a Blanes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *