Zona blava llegat omnipresent de l’exalcalde Marigó

DARRERA HORA: Condol dels partits polítics a les xarxes socials.

PSCBlanes

‏@BlanesPSC

Els Companys/es de l’agrupació del PSC de Blanes lamenten amb profunda tristor la mort del nostre company Josep Marigó. DEP

ICV Blanes

Comunicat Grup Municipal ICV-EUiA Blanes

En la mort de Josep Marigó exalcalde socialista a Blanes

Avui hem començat el dia amb la trista notícia de Josep Marigó, el que fou alcalde socialista en diverses legislatures a Blanes.

Des de la coalició municipal ICV-EUiA lamentem profundament la seva mort, i volem transmetre el nostre condol a la seva família i al conjunt dels companys socialistes de la nostra vila.

Josep Marigó va ser per a nosaltres un company en la política, amb el que hem mantingut una estreta relació en la qual s’incloïen acords i discrepàncies polítiques, sempre des del més estricte respecte per les postures d’uns i altres. Amb energia i dedicació va treballar per Blanes de forma desinteressada fins a la seva retirada de l’àmbit polític el 2015.

Com a persona era obert i dialogant, amb un talant afectuós i humà i amb un toc d’ironia, que feia que fos respectat i apreciat. Molts dels nostres companys de coalició el consideraven, a més de rival polític, com a un amic, per tot això el trobarem a faltar.

Amic Josep, que la terra et sigui lleu.

PDeCAT – Blanes

El PDeCAT Blanes lamenta la mort de qui fou alcalde de Blanes Josep Marigó i vol expressar el condol a la família i militants del PSCBlanes. Gràcies pels anys de servei al poble #DEP

ERC Blanes

@ercblanes

ERC Blanes mostra el seu condol i una salutació fraternal a la família, amics, militància del PSC de qui va ser alcalde de Blanes, en Josep Marigó i Costa. Que la terra li sigui lleu. @Blanes_cat

Ciutadans Blanes

‏@Cs_Blanes

Nuestro más sentido pésame a los familiares y amigos por la pérdida del que fue alcalde socialista de Blanes Josep Marigó.

Batega per Blanes

‏@BategaperBlanes

Batega per Blanes expresa sus condolencias por la muerte del exalcalde de Blanes Josep Marigó i Costa. Enviamos un afectuoso saludo a sus familiares y amigos en este momento tan difícil y a los compañeros del @BlanesPSC

CUP de Blanes

Els membres de la CUP de Blanes volem expressar el més sincer condol a tota la família i amics del qui va ser el nostre alcalde Josep Marigó.

PP Blanes

(No ha manifestat públicament)

 

Josep Marigó al passeig

l’exalcalde de Blanes, Josep Marigó i Costa. Va ocupar el càrrec durant dos mandats: del 2003 al 2007, i del 2011 al 2015.

 

Mor als 59 anys l’exalcalde de Blanes Josep Marigó

Va ocupar el càrrec durant dos mandats i va estar vinculat a diversos òrgans de direcció del PSC

 

OPINIÓ DE DDB:

A les envistes d’aquesta informació:

El fiscal anticorrupció investiga el concurs de la zona blava, que va ser aprovat en un context de greu crisi econòmica de l’Ajuntament. Segons el llavors alcalde, Josep Marigó (PSC), el consistori, sotmès a un pla d’ajust de l’Estat, no tenia liquiditat per pagar, per exemple, les nòmines d’alguns dels seus empleats.

L’informe indica que el concurs es va fer d’urgència quan l’Ajuntament “desconeixia” com posar a licitació el servei (Textual de l’informe de l’interventor municipal emès el 27 de març del 2015)

(Llegir més…)

L’exalcalde podia ser molt bona persona, però no entenia res de gestionar organitzacions complexes com pot ser l’ajuntament de Blanes amb pressupostos anuals de 50 milions d’euros. No és l’únic exalcalde que hem tingut amb aquestes mancances.

Ja sé que ningú ens farà ni puto caso, però demanem que la gent que es presenti al càrrec estigui preparada per gestionar la Vila amb competència.

 

 INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

L’exalcalde de Blanes (Selva) Josep Marigó ha mort aquest dimarts als 59 anys.

Marigó es va convertir en batlle del municipi per primer cop durant el mandat del 2003 al 2007. Va tornar a ocupar el càrrec entre el 2011 i el 2015 i en les darreres eleccions municipals va ser substituït per Miquel Lupiáñez.

Marigó es va afiliar al partit dels socialistes l’any 1998 i un any després va entrar en política municipal, primer com a regidor del consistori.

Durant aquests anys, ha ocupat diversos òrgans de direcció del PSC. Entre ells, el de primer secretari de l’Agrupació Local de Blanes, la presidència del Consell de Federació del PSC a les comarques gironines i va ser membre del Consell Nacional del PSC. També va ser diputat provincial i president del Dipsalut.

La formació ha lamentat a través d’una piulada la mort de Marigó assegurant que “se’n va un bon home, una persona íntegra i amable”.

Va néixer l’any 1959 a Pineda de Mar (Maresme) i era tècnic especialista en mecànica i electricitat de l’automòbil. Amb aquesta especialitat va exercir de professor de secundària a l’institut Lluís Companys de Tordera.

La seva vinculació política es va iniciar fa 20 anys, quan l’any 1998 es va afiliar al PSC.

Un any després va irrompre en política local. Primer ho va fer com a regidor a l’Ajuntament de Blanes i l’any 2003 es va convertir en alcalde del municipi. Ho va ser fins al 2007 i, de nou, del 2011 al 2015.

En els darrers comicis Lupiáñez el va substituir al capdavant del partit.

Des del PSC, han lamentat la seva mort a través d’una piulada a Twitter on han lloat la seva figura i han assegurat que “Blanes el recordarà com un bon alcalde al servei dels seus conciutadans”.

A banda de la vessant política, estava vinculat a diverses entitats i organitzacions.

 

Josep Marigó vist per Josep Marigó (Època segona alcaldia):

Vaig néixer al barri de Poblenou de Pineda de Mar l’any 1959. Els meus estudis són de tècnic especialista en mecànica i electricitat de l’automòbil.

Sóc professor de secundària del Departament d’Educació, amb l’especialitat de mecànica i de tecnologia amb destinació a l’Institut Lluís Companys de Tordera.

Sempre, des de jove, he estat implicat en entitats i organitzacions socials i culturals. Als tretze anys vaig formar part de la Vocalia de Joves del barri de Poblenou a Pineda, participant en l’organització d’actes festius i reivindicatius.

A Blanes la meva implicació en entitats va començar l’any 1984, amb la participació a Rialles on vaig estar durant quinze anys a l’AMPA de l’Escola Quatre Vents quan els meus fills hi estaven escolaritzats, a la parròquia Santa Maria, a l’associació de veïns del Control Horta de la Perla, entre altres.

Des de l’any 1999 he participat de la política municipal, primer com a regidor de l’Ajuntament de Blanes i com alcalde des del 2003 fins al 2007. Del 2007 al 2011, vaig seguir com a regidor, diputat provincial i president de Dipsalut, l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona. Actualment des de l’11 de juny, sóc l’alcalde de Blanes i segueixo com a diputat provincial a la Diputació de Girona.

Formo part del PSC des de l’any 1998, sóc el primer secretari de l’Agrupació Local de Blanes, el president del Consell de Federació del PSC a comarques gironines i membre del Consell Nacional del PSC.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *